Fairways raken? Belangrijk maar niet noodzakelijk, aldus Theegala

Vanaf de tee de fairway raken is voor veel amateurs de basis van een goede hole. Topspelers daarentegen maakt het vaak niet uit.

theegala

Het raken van fairways was ooit een onderdeel van het spel waarmee je de basis legde voor een goede klassering. De afgelopen jaren werd een goede rechte drive steeds minder belangrijk. Ook vanuit de rough krijgen de topspelers de bal relatief eenvoudig bij de vlag.

Dat geldt zeker voor Sahith Theegala, die vanaf de tee immer toegeeft op de rest van het veld, maar zich daar geen seconde druk om maakt.

'Ik weet dat ik veel fairways mis en de bal vaak uit de rommel moet zien te krijgen. Ik maak me daar geen zorgen om, het hoort nu eenmaal bij mijn spel', zei de lange Amerikaan daar al eens over, om zijn woorden in het Fortinet Championship nog maar eens te onderstrepen.

In de wedstrijd van de Fall Series raakte hij slechts 47% van de fairways en nooit meer dan zeven per ronde. Het weerhield hem er niet van in zijn 74ste start op het hoogste niveau zijn eerste toernooi te winnen. 'Ik probéér de fairway wel te raken, maar eerlijk? Echt nodig is het niet.'

Tour
  • Golfsupport