Mizuno ST-230-drivers

Door meer gewicht achter het clubblad te plaatsen, genereren de Mizuno ST-230 drivers meer balsnelheid en minder spin. Dat resulteert in extra lengte.

Mizuno ST-230-drivers

De woods van Mizuno konden jarenlang niet tippen aan de populariteit van hun ijzers. In een poging dit te veranderen, startte de Japanse producent vier jaar geleden het Speed Technology-project. Het begon met de ST-190, waaraan een generatie later een clubblad van extreem sterk titanium werd toegevoegd (ST-200), gevolgd door de optie voor twee verschillende modellen (ST-Z en ST-X) en tot slot meer stabiliteit en balsnelheid bij contact naast de sweetspot (ST-220).

Met de nieuwe ST-230-drivers is nu ook het laatste puzzelstukje toegevoegd: de Cortech Chamber. Dit is een gewicht van roestvrijstaal dat dicht achter het clubblad is geplaatst. Deze gewichtsverdeling zorgt voor meer balsnelheid en minder spin, dé ingrediënten voor extra lengte.

Omdat roestvrijstaal een andere dichtheid heeft dan titanium, kan het niet direct op het clubblad worden gelast. Daarom hebben de ontwerpers het gewicht geplaatst in een 'kamer' van TPU, een soort veerkrachtig kunststof die tevens de stress op het clubblad vermindert en fungeert als een extra energiebron. Daarnaast zorgt de Cortech Chamber voor een solide gevoel en geluid bij impact.

Naast de Cortech Chamber hebben alle modellen een zoolplaat uit één stuk carbon, waardoor gewicht naar de zijkanten kon worden geduwd voor extra stabiliteit. Met een aanpasbare hosel kan de loft tot 4 graden worden aangepast.

De ST-Z 230-driver biedt een neutrale balvlucht en weinig spin, wat meestal de betere golfer met een hoge swingsnelheid aanspreekt.

De ST-X 230 heeft een ronder en dieper profiel, met meer gewicht richting de hosel. Hierdoor genereert hij iets meer spin een en hoge, draw-bias balvlucht, wat hem in principe meer geschikt maakt voor de clubgolfer.

'Maar in de lagere lofts bleek de X voor sommige van onze tourspelers sneller van het clubblad en speelbaarder dan de Z', zegt Chris Voshall, directeur product van Mizuno. 'Je moet echt beide modellen proberen om te kijken welke voor jou het best werkt.'

Voor lagere swingsnelheden introduceert Mizuno de ST-X PLTNM 230. Dankzij een lichtgewicht shaft en grip is deze driver dertig gram lichter dan de andere modellen, wat helpt om een hoge draw te slaan en de lengte van de tee te optimaliseren.

De ST-Z 230 fairwaywoods en hybrides hebben een laag zwaartepunt, wat ze zijn zeer stabiel maakt en zort voor een rechte, hoge balvlucht met mid tot lage spin. Beide zijn uitgerust met een aanpasbare hosel. Ook hier optimaliseert de Cortech Chamber de prestaties.

Prijs: € 549 (drivers), € 349 (woods), € 319 (hybrides)