Effectief oefenen (5): test welke strategie de beste score oplevert

Heeft jouw homecourse een aantal korte oefenholes of zelfs een par-3-baan? Gebruik deze holes om aan je spel te werken. Test bijvoorbeeld welke strategie straks in de baan de beste score oplevert. Sven Kitseroo legt uit hoe je dit doet.

Effectief oefenen (5): test welke strategie het best werkt

De vlag heeft op veel amateurs een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Zeker op een par-3. Al staat hij net over een bunker gestoken, of helemaal aan de zijkant in een onmogelijke hoek van de green, we proberen de bal er meestal zo dicht mogelijk bij te krijgen – met alle gevolgen van dien (lees: bogeys en double bogeys). Zou je niet beter scoren als je elke approach midden green slaat en vertrouwt op de putter?

De oefenholes zijn een geweldige plek om deze theorie te testen. Sla één bal elke keer naar het veilige middelste deel van de green en ga met je tweede bal op zoek naar de vlag en probeer birdies te maken. Welke tactiek levert na negen holes de beste score op? Je hoeft natuurlijk niet altijd defensief te spelen, maar kies bewust en strategisch. Dat gaat je slagen schelen.

Tips
  • Ronald Speijer