Effectief oefenen (3): ga op zoek naar lastige liggingen

Heeft jouw homecourse een aantal korte oefenholes of zelfs een par-3-baan? Gebruik deze holes om aan je spel te werken. Sven Kitseroo" 'Maar maak het jezelf dan wel een beetje lastig, zodat het straks in de baan meevalt.'

Effectief oefenen (3): ga op zoek naar lastige liggingen

Natuurlijk is het fijn om de bal van een tee of een lekker bedje van gras te slaan, maar met zo'n ideale situatie hou je jezelf voor de gek. Tijdens een ronde golf is je ligging vaak een stuk minder gunstig. Drop de bal dus ook eens naast de tee en speel 'm vanaf de plek waar hij eindigt – ook als dat achter een polletje gras is of op een kale, zanderige plek. Zo leer je omgaan met realistische situaties en train je jezelf om creatieve oplossingen te zoeken.

Een andere manier om met lastige liggingen te leren omgaan, is het spelen van de slechtste bal. Je slaat steeds twee ballen en gaat vervolgens verder met de bal die op de lastigste plek is geëindigd. Probeer dan die par nog maar eens te maken. Hiermee train je tevens je mentale weerbaarheid. Rolt de bal tijdens een ronde in een divot of het hoge gras, dan haal je daarover je schouders op, want dat ben je intussen wel gewend. En wat een luxe als hij keurig op de fairway eindigt.

Tips
  • Ronald Speijer