Waarom Galvin Green zweert bij Gore-Tex in zijn regenkleding

Gore-Tex is volledig waterdicht én toch ademend, wat dit het ideale materiaal voor regenkleding maakt. Maar Galvin Green gaat een stap verder een heeft maar liefst drie versies van Gore-Tex in het assortiment.

Waarom Galvin Green zweert bij Gore-Tex

Galvin Green is marktleider op het gebied van regenkleding. Ze houden zich niet bezig met golfclubs, ballen of schoenen, zodat ze zich volledig kunnen focussen op het produceren van de beste regenkleding die je maar kunt maken. 'Never compromise' is niet voor niets het bedrijfsmotto.

De Zweden hebben tientallen verschillende regenjacks in het assortiment, met één gemene deler: allemaal zijn ze voorzien van een Gore-Tex membraan. Volgens Galvin Green biedt dit materiaal de beste combinatie van waterdichtheid en ademende eigenschappen.

Gore-Tex is een heel dun membraan dat aan de stof wordt bevestigd. Het kan 28.000 mm waterdruk weerstaan, wat meer is dan een wolkbreuk van een hele dag. Elke vierkante centimeter heeft 1,4 miljard microscopische poriën die 20.000 keer kleiner zijn dan een waterdruppel (waardoor het volledig waterdicht is), maar 700 keer groter dan een waterdampmolecuul (zodat je vocht van je lichaam wel kwijt kunt).

Galvin Green zweert dus bij het gebruik van Gore-Tex. De producent verwerkt het materiaal zelfs op verschillende manieren in zijn regenkleding, zodat golfers – naast 100 procent waterdichtheid – kunnen kiezen voor verschillende gradaties van warmte, gewicht en flexibiliteit. De outdoor collectie kan worden onderverdeeld in de onderstaande Gore-Tex-opties.

Gore-Tex Shell with mesh liner = warm en comfortabel
Dit is de originele stof waar het bedrijf sinds de oprichting in 1990 mee werkt. De dunne voering aan de binnenkant geeft een zacht gevoel en houdt lichaamswarmte vast tussen de lagen. Daarom biedt deze versie meer warmte dan de zeer lichte Paclite-stoffen. De jacks zijn ook verkrijgbaar met stretch materiaal. Een allround optie voor alle jaargetijden.
Nieuw collectie: Axley (€ 369), Albert (€ 449), Aida (€ 379)

Gore-Tex Paclite = dun en licht
De Paclite-kleding is lichter en dunner, wat dit de ideale keus maakt voor golfers die willen dat hun regenkleding in de golftas zo min mogelijk ruimte inneemt. Ook als je vindt dat regenjacks je bewegingsvrijheid inperken, zijn deze jacks een goede optie omdat je de stof door het geringe gewicht minder voelt. Er is geen voering, waardoor de Paclite-lijn harder en koeler voelt. De beste optie voor 'travel light'-golfers.
Nieuwe collectie: Ashford (€ 379), Armstrong (€ 379), Amen (€ 379), Apollo (€ 379), Ally (€ 379)

Gore-Tex Stretch C-Knit = stretch, warm en ademend
C-Knit is een drielaags constructie die comfort, stretch en technologie combineert. Aan de binnenkant vindt je zeer zachte Japanse stof die warm voelt. De extreem fijne 'circulair knit' houdt het materiaal ademend, terwijl stretch panelen rond de ellebogen en schouders zorgen voor extra bewegingsvrijheid. De duurste optie, maar ideaal voor sporten.
Nieuwe collectie: Alister (€ 649), Action (€ 519)