Het geheim van grafeen

Wist je dat grafeen tweehonderd keer sterker is dan metaal? Dat het elastischer is dan elk ander kristal en een geweldige geleider is? En dat Ping het materiaal heeft weten te verwerken in zijn regenkleding?

Het geheim van grafeen

In 2004 slaagden twee wetenschappers er voor het eerst in om de in een honingraatstructuur gerangschikte laag koolstofatomen te isoleren, wat hen de Nobelprijs voor de Natuurkunde opleverde. Waarom deze les? Omdat Ping deze zeer nuttige eigenschappen van het materiaal gebruikt om zijn nieuwe lijn najaarskleding nog comfortabeler te maken.

Aan de binnenkant van het SensorDry 2.5 regenpak en de Elemental Polo (zie foto hieronder) hebben de knappe koppen een laag grafeen aangebracht, die helpt om warmte te absorberen en vast te houden. Altijd lekker als de regen en wind er alles aan doen om je lichaam af te koelen. En door bovengenoemde eigenschappen van die extra laag koolstofatomen lever je niets in op de ademende eigenschappen van de stof (20.000 g/m2) – je wilt immers niet de regen buiten houden en vervolgens enorm gaan zweten.

Ook komt er nauwelijks een grammetje aan gewicht bij en heb je nog steeds alle bewegingsvrijheid om te swingen. Sterker nog: we hebben de afgelopen decennia behoorlijk wat regenkleding getest en nog nooit kwamen we stof tegen die zo dun, zacht, elastisch en licht was. Ook maakt het materiaal relatief weinig geluid als je swingt, wat voor sommige golfers een belangrijke pre is.

De SensorDry 2.5 regenjas en -broek hebben waterdichte ritsen en gesealde naden, wat ze ook in langdurige, zware regen volledig waterdicht houdt (20.000 mm). Het jack heeft twee zijzakken en twee binnenzakken, en met aanpasbare boorden hou je wind en regen buiten. Een zachte voering in de hals maakt het qua comfort helemaal af. Ook de zijzakken van de broek zijn uitgerust met een rits en worden nog eens extra tegen inregenen beschermd door strategisch geplaatste flappen.

Ping is zo overtuigd van de kwaliteit van SensorDry 2.5 dat je vijf jaar garantie krijgt. Chapeau. Trek er een Elemental Polo met lange mouwen onder aan en je hebt het niet meer koud. De polo is gemaakt van gerecycled, dicht geweven polyester, met grafeen aan de binnenkant en 'flatlock' naden (waarbij de stof niet óp elkaar, maar tégen elkaar wordt gestikt) om comfort en stretch te optimaliseren. Winter? Wij gaan gewoon golfen.

Prijs: € 355 (regenjas), € 235 (regenbroek), € 100 (polo)