Back-to-back voor Burmester

Net als vorige week luisterde de winnaar van de wedstrijd op de DP World Tour in Zuid-Afrika naar de naam Dean Burmester. In Australie ging de zege naar de Chileen Niemann die daarmee de basis legde voor een dubbelslag voor LIV Golf.

burmester

Het zal ongetwijfeld wat tandenknarsend zijn ingevoerd in de systemen ten kantore van de DP World Tour. Twee toernooien werden er deze week gespeeld, twee keer ging de winnaar naar huis met de grootste cheque maar z├│nder de daarbij horende punten omdat zowel Dean Burmester als Joaquin Niemann geen lid is van het circuit maar van LIV Golf.

In het ISPS HANDA Australian Open besloot speelde Niemann zich in de slotronde met een 66 naar de kop van het klassement, al was hij er nog niet na 72 holes. Zijn score van -14 werd ook binnengebracht door Rikuya Hoshino waardoor een play-off noodzakelijk.

Het massaal aanwezige publiek kreeg daarmee extra waar voor zijn geld, en in de extra holes deden de Chileen en de Japanner er nog een schepje bovenop. Beiden maakten birdie op de eerste extra hole, maar op de eagle van Niemann op de tweede extra hole moest Hoshino het antwoord schuldig blijven waardoor zijn eerste zege op de DP World Tour een feit was.

Voor Dean Burmester was de overwinning in het Zuid-Afrikaans Open alweer de vierde zege op de DP World Tour. Net als een week geleden in het Joburg Open stak hij op de slotdag iedereen voorbij en met een totaal van -11 mocht hij opnieuw de grootste cheque in ontvangst nemen, al leverde de zege hem - net als vorige week en net als Niemann - geen punten op voor de Order of Merit omdat hij geen lid is van de DP World Tour.

Zowel in Australie als in Zuid-Afrika was er niet meer dan een bijrol weggelegd voor de deelnemende Nederlanders. In Sydney herstelde Van Meijel zich met een 70 uitstekend van zijn 75 van dag 3, maar op het leaderboard schoot hij daar weinig mee op, hij werd 33ste. Darius van Driel ging naar net weekend met een score van -5 maar eindigde na vier dagen boven par omdat hij zondag, net als zaterdag, niet verder kwam dan een ronde in drie boven par waardoor hij flink wegzakte op het leaderboard (T52) en Johannes Veerman als gedeeld 38ste de beste landgenoot werd in Zuid-Afrika.

Tour
  • Golfsupport