Earth Course Jumeirah Estates klaar voor de toekomst

De Earth Course op Jumeirah Golf Estates, de baan waar deze week de seizoensfinale wordt gespeeld, heeft een duurzame verjonging ondergaan voorafgaand aan het DP World Tour Championship.

jumeirah

Met meerdere baanwijzigingen die zijn doorgevoerd om niet alleen de speelervaring te verbeteren, maar die de baan ook 'mooier' maken, is een van de opmerkelijkste upgrades de volledige vervanging van zand in alle 100 bunkers op de Earth Course. In een streven meer verantwoordelijkheid te nemen voor het milieu is het extra zand zowel nieuw als gerecycled, met een bijzonder levendig wit uiterlijk dat de woestijnachtergrond aanvult.

De belangrijkste speelgebieden op de baan worden geflankeerd door houtsnippers die een contrast toevoegen aan de groene baan en de woestijn. Om de felrode esthetiek te recreëren die synoniem is geworden met de Earth Course, heeft het team alle houtsnippers rond elke hole op de baan vervangen voorafgaand aan het DP World Tour Championship van dit jaar. De roodgekleurde houtsnippers zorgen voor een levendig kleurcontrast en worden allemaal ter plaatse geproduceerd door het onderhoudsteam.

Stephen Hubner, clubmanager bij Jumeirah Golf Estates, merkte op: “De Earth Course wordt over de hele wereld erkend als de thuisbasis van het DP World Tour Championship en de afsluiting van de Race to Dubai. Een van dé kenmerken van de baan is het prachtige kleurcontrast dat we kunnen bereiken met het helderwitte zand en de dieproodgekleurde houtsnippers langs de zijkant van elke hole, wat voor een aardse uitstraling zorgt.”

Stuart Horwood, hoofdinspecteur van de club, voegde hieraan toe: “Het is een enorme onderneming voor ons om de houtsnippers rond de baan en het zand in elke bunker volledig te verwijderen en te vervangen, maar iets dat volgens ons cruciaal is om de beroemde esthetiek te behouden die de club heeft. Het was ook belangrijk dat we deze taak op een zo duurzaam mogelijke manier uitvoerden, dus gebruikten we gerecycled zand en produceerden we onze houtsnippers ter plaatse. Het team heeft geweldig werk geleverd door het parcours te verbeteren voor een belangrijke datum op onze kalender.”

De Earth Course op Jumeirah Golf Estates is al meer dan tien jaar gastheer van het topevenement van de DP World Tour en zal dat tot 2031 blijven.

Het project Jumeirah Estates ligt verspreid over 1.119 hectare weelderig groen landschap en is een ongeëvenaarde bestemming die aantrekkelijke investeringsmogelijkheden en voorzieningen van wereldklasse biedt. Met 700 gezinnen en meer dan 1.835 woningen bestaat Jumeirah Golf Estates momenteel uit 16 unieke gemeenschappen, die uitkijken op twee van 's werelds beste golfbanen, Earth en Fire.

Ga voor meer informatie over Jumeirah Golf Estates naar: https://www.dubaigolf.com/jumeirah-golf-estates

Banen & Reizen
  • Golfsupport