Regen? Zeven dingen die je kan doen als je baan onder water staat

De bijna onophoudelijke stortbuien hebben er voor gezorgd dat menig golfbaan gesloten of deels gesloten is. Hoe kom je als golfer nu je dagen door?

regen

Als het bordje 'gesloten' op de deur hangt en het zelfs voor de grootste fanaticus onmogelijk is om naar de baan te gaan wordt het tijd om alternatieven te verzinnen om aan je golfbehoefte tegemoet te komen. We zetten een aantal opties voor je op een rijtje.

Filmpje pakken

Met een dekentje op de bank, een glaasje van het een of ander onder handbereik en de afstandbediening in je hand, kan je een eind komen. Het aanbod aan golffilms is niet enorm, maar met films over het leven van Seve, klassiekers als The Legend of Bagger Vance, Caddyshack of nieuwere producties als The Greatest game ever played of Tommy's Honour ben je wel een paar uurtjes zoet.

Fitness

Door de regen naar de sportschool? Kom, zie ik zo bleek? We horen het je bijna zeggen. Maar nee, je hoeft echt niet de deur uit om aan je fysieke welzijn te werken. Pak eens een oude editie van Golfers Magazine, klik op de links naar berichten uit de serie Fitness Vrijdag en doe een aantal van de oefeningen van onze fitnessspecialiste Liesbeth Pauwels.

Ziggo Golf

Het seizoen van de DP World Tour mag er dan bijna opzitten, vrijwel elke week wordt er wel een toernooi uitgezonden, regelmatig zelfs twee, de PGA Tour meegerekend. En als er geen livebeelden uit te zenden zijn wordt op het golfkanaal van de betaalzender altijd wel een toernooi herhaald of een documentaire uitgezonden. Om topgolf hoef je, kortom, nooit verlegen te zitten. Kijk ze spelen in de zon...zij wel.

Chip & Putt

Hoe klein je ook woont, er is vrijwel altijd ruimte om een beetje te chippen en te putten. Idealiter gebruik je voor het laatste een puttmatje, maar op een strak parket of niet al te hoog tapijt kom je ook een heel eind. Oefen je putts van een en twee meter en doe er straks buiten je voordeel mee. Chippen naar een netje doe je misschien bij voorkeur met een lichtere bal. Misschien wel zo prettig voor de buren en die kostbare vaas.

Lezen

Hoeveel boeken er wel niet geschreven zijn over golf? We durven het zelfs bij benadering niet eens te zeggen. Romans, instructieboeken, een biografie, fraaie fotoboeken, de lijst is lang en schier eindeloos. Het aanbod Engelstalige boeken is daarbij het grootst, maar ook in het Nederlands is er genoeg te kiezen. En laten we vooral ook Golfers Magazine niet vergeten. Wist je dat het nieuwe nummer net deze week verschenen is?

Onderhoud

Het is een klus die vrijwel niemand echt leuk vindt, maar het is wel een manier om bezig te blijven met golf en nog nuttig bovendien. Nu en dan door je tas heen lopen op zoek naar oude krentenbollen, lege flesjes of verpakkingsmateriaal. Zorgen dat je clubs schoon zijn en er voldoende ballen en tees inzitten voor je volgende ronde. Nu maar hopen dat die snel komt.

Op vakantie...

Of je nu gaat voor een last minute reis, iets zoekt en boekt om naar uit te kijken of om je gewoon te verlekkeren: pak de brochure van een golftouroperator er bij en geniet van de mooie bestemmingen waar je allemaal uit kan kiezen. Waar schijnt de zon en wanneer gaan we?

World
  • Golfsupport