Golfers Magazine 9

Beter scoren door meer consistentie • Het Zweedse succes • José María Olazábal over Seve en de Ryder Cup • Altijd uit het zand • Een rondje hickory Golf • De beste winterkleding • Hoe kom je op de tour (en hoe blijf je er)? • Maak die korte putts • Nieuwe Portugese topbaan • Interview Lauren Holmey

Golfers Magazine 9

Golfers Magazine nummer 9 ligt eind deze week in de winkel. Heb je 'm liever standaard elke maand op de deurmat? Neem dan hier een abonnement. Hieronder een greep uit de artikelen die je leest in de meest recente editie.

Heeft jouw homecourse een aantal korte holes of zelfs een par-3-baan? Mazzelaar. Gebruik deze holes om aan je spel te werken. Dat is veel effectiever dan emmers ballen wegslaan op de driving range. Sven Kitseroo laat zien waar je aan kunt werken.
Al decennnia lang levert de Zweedse school topspeler na topspeler af. In dit eerste deel van een tweeluik kijken we naar de mannen, Van Ove Sellberg die in 1972 de ban brak op de Europese Tour, tot Ludvig Åberg, die een paar maanden nadat hij pro was geworden de Ryder Cup won.
Er is weinig zo frustrerend als de bal met een wedge vlak naast de hole leggen, om de korte putt vervolgens te missen. We misten er onlangs in één ronde drie van binnen de meter – om gek van te worden. Tijd om aan de slag te gaan met deze instructie.
Bushnell is net Red Bull Racing: ze zetten ze de concurrentie keer op keer op grote achterstand. We reden een rondje mee met Max Verstappen... uh, speelden een rondje met de Pro X3. Razendsnel, foutloos, geblokte vlag, champagne.
Het eerste seizoen op de Ladies European Tour bracht Lauren Holmey niet wat ze had gehoopt. Toch kijkt ze met een goed gevoel terug op haar rookie season. 'Ik maak zoveel mee en leer zoveel op zo'n jonge leeftijd. Hoe kun je dat nou niet mooi vinden?'
Kun je nog steeds golfen als die vergevingsgezinde driver en set afstandsijzers worden vervangen door honderd jaar oude clubs met een houten shaft? We gingen de baan in voor een rondje hickory golf. Niet piepen, Old Tom Morris had ook geen rangefinder.
Nog veel te vaak zijn clubgolfers inconsistent uit het zand. Daarom hebben we een uitgebreide bunkerles voor alle niveaus. Want iedereen kan de bal uit het zand op de green krijgen en met een beetje oefening ook nog in de buurt van de vlag.
Staan de clubs al in de schuur of speel je stug de hele winter door, ongeacht het weer? Voor de volhouders hebben we een verzameling kleding die je de komende maanden lekker warm houdt. 
Elke week zien we tourspelers op televisie wereldballen slaan en gigantische cheques incasseren. Maar dat geldt alleen voor de topspelers. Voor het gros van de broodspelers is het heel hard werken. Hoe kom je trouwens op de tour? En nog belangrijker: hoe blijf je er?
Consistentie. Het is de heilige graal voor betere scores. Om je handicap omlaag te krijgen hoef je niet meer birdies te maken, maar moet je de grote getallen van de kaart houden. We hebben vier tips om je aan meer consistentie te helpen.
Samen met Seve Ballesteros vormde hij een van de meeste succesvolle koppels in de Ryder Cup. In een prachtig interview vertelt José María Olazábal over zijn te vroeg overleden vriend en mentor, en de emotie van de tweejaarlijkse teamwedstrijd tegen Amerika.
Monte Rei is al jaren de nummer 1 van Portugal, maar kreeg er dit jaar een geduchte concurrent bij. De Dunas Course van Terras da Comporta heeft alles in zich om razendsnel een prominente plaats in te nemen in het Portugese... herstel, Europese golflandschap.