Golfers Magazine 9

Het talent en de trots van Shane Lowry • Eerste hulp bij schuine liggingen • Waar moet een golfzonnebril aan voldoen? • Nikki Hofstede zet alles opzij voor golf • Beter scoren begint met een goede drive • Vijftig jaar Europese Tour • Hou van al je clubs

Golfers Magazine 9

Golfers Magazine 9 ligt eind deze week in de winkel. Heb je 'm liever elke maand op de deurmat? Neem dan hier een abonnement. Hieronder een greep uit de artikelen die je leest in de meest recente editie.

Gaat een bal nou naar links of rechts als hij boven mijn voeten ligt? En neem ik een club meer of juist minder bij een downhill ligging? Mike Woltering legt nog één keer uit wat je moet doen bij schuine liggingen.
Hij won ooit als amateur een toernooi van de Europese Tour. Maakte zich onsterfelijk door als Ier in eigen land The Open te winnen. En verdedigt de DP World Tour met hand en tand. We hebben het natuurlijk over Shane Lowry.
We proberen deze maand ijzers van Wilson en Callaway, maken up-and-downs met de extreem spinnende wedges van Ping en testen of Kaddey net zo goed tassen kan maken als trolleys. 
Ze legt de lat graag hoog, want 'dan moet je een paar extra stapjes zetten om in de buurt van je doelen te komen'. Die fanatieke instelling tekent kersverse professional Nikki Hofstede. We hadden een openhartig gesprek.
Golf wordt een stuk eenvoudiger als je van de tee flink wat meters weet te maken én de fairway weet te vinden. Onder de 100, 90 of 80 scoren begint met een goede drive, dus die leren we je.
Een golfzonnebril moet andere eigenschappen hebben dan een exemplaar dat je gebruikt bij het fietsen of wijn drinken op het terras. We vroegen aan de experts hoe je ogen en spel het best beschermd.
Als jij van je clubs houdt, houden ze ook van jou. In dit tweede deel verbeteren we je relatie met je mid- en korte ijzers, je sand wedge en de putter. Geloof ons: het komt écht goed.
De Europese Tour, tegenwoordig de DP World Tour geheten, viert dit jaar zijn zijn vijftigjarig jubileum. We kijken terug op de mooiste momenten, en blikken voorzichtig vooruit op de onzekere toekomst.
Over minder dan een jaar probeert Europa de Ryder Cup weer te heroveren op het Italiaanse Marco Simone. We namen het strijdtoneel onder de loep en genoten van wat de regio Lazio nog meer heeft te bieden.