Lekker! De beste restaurants in de buurt van de golfbaan

Golfers houden van lekker eten en laat restaurantgids Lekker daar nu net over gaan. Waar kan je na je rondje golf het beste een vorkje prikken?

lekker

Je hoeft golfers niet uit te leggen dat je in menig clubhuis uitstekend kan eten. Vaak een eenvoudige maar prima kaart, soms op sterrenniveau. Maar of je nu bij de Heeren van Harinxma op Lauswolt, Noble Kitchen op Bernardus Golf of bij de club om de hoek gaat eten, er is altijd wel een restaurant uit de ranglijst van 500 beste restaurants op rijafstand. We zetten de beste restaurants uit Lekker 2024 per provincie op een rijtje, plus het aantal kilometers dat je er voor moet rijden.

Lekker eten!

Groningen - Noor - nummer 38 van Nederland - Noord- Nederlandse G&CC - 19 kilometer

Op de menukaart verschillende keuzes in menu's, in het weekend kan uitsluitend het zesgangenmenu Noor/Herbivoor worden besteld. Er dansen engeltjes op onze tong.

Friesland - De Heeren van Harinxma - nummer 40 van Nederland - G&CC Lauswolt - 0 kilometer

Denk eraan als je bij de Heeren van Harinxma op bezoek gaat. Korte broeken, slippers, petten of hoeden zijn niet toegestaan. Gek is dat niet want voor dit fijne en chique restaurant trek je met alle plezier je beste plunje aan.

Overijssel - De Librije - nummer 1 van Nederland - Golfclub Zwolle - 5 kilometer

Liefde voor het vak en mooie ingredienten proef je van de eerste tot de laatste gang. De Librije staat garant voor opperste kwaliteit en een intense beleving. Hier wordt fabelachtig mooi gekookt.

Gelderland - De Nieuwe Winkel - nummer 7 van Nederland - Golfbaan Rijk van Nijmegen - 9 kilometer

Bereid je voor op een avond experimenteel proeven van gerechten waar de visie van de chef in tot uiting komt. Kort vertaald komt het neer op koken met producten die aardig zijn en blijven voor de aarde.

Utrecht - Kasteel Heemstede - nummer 25 van Nederland - De Utrechtse - 700 meter

Het zit prettig in de ruim opgezette klassiek-modern ingerichtte eetzaal waar de tafels gedekt zijn met wit lederen kleden, opgerolde servetten en brandende kaarsen.

Noord-Holland - Spectrum - nummer 4 van Nederland - Amsterdam Old Course - 8 kilometer

Meesterkok Sydney Schutte heeft zich inmiddels bewezen als bereider van exquise gerechten waarbij het Nederlandse seizoensproduct in de schijnwerpers staat terwijl zijn kooktechnieken internationale allure hebben.

Zuid-Holland - Fred - nummer 9 van Nederland - Golfbaan Kralingen - 5 kilometer

Bovenaan alles wat we proeven staat wel de langoustine met een lichte kerrie-olie die zoetig van smaak is en een volmaakte combinatie vormt met de zachtgegaarde en nog malse langoustine. Topzaak.

Zeeland - Meliefste - nummer 13 van Nederland - De Goese Golf - 9 kilometer

Gelegen aan het Veerse Meer, strak maar sfeervol van inrichting en last but not least: een crew waar je U tegen zegt, want professioneel en zeer gastvrij. Het Zeeuwse leven proeft hier uitermate goed en geeft alle reden om Meliefste op te nemen in de top-20 van deze gids.

Noord-Brabant - Tribeca - nummer 3 van Nederland - Haviksoord Golfclub - 7 kilometer

Het gastronomische vakmanschap van patron-cuisinier Jan Sobecki is door de jaren wijd en zijd opgemerkt. De bediening is no-nonsense plezierig en hoofdsommelier Geert Ottenheim adviseert de mooiste wijnen.

Limburg - Brut - nummer 2 van Nederland - Zuid-Limburgse G&C Wittem - 9 kilometer

Uit eten gaan bij Brut is een beleving, die het beste samen te vatten is in het letterlijk en figuurlijk mogen proeven van gastronomie op het hoogste niveau, met liefde en hartverwarmende zorg aan de gast gepresenteerd.

Alle 500 restaurantbeoordelingen lezen? Koop dan hier Lekker of ga naar de website voor meer informatie en inspiratie

Clubs & amateurs
  • Adobe Stock