Alleen Toorop tevreden

Lars van Meijel kwam in de Grand Final van de Challenge Tour niet verder dan de een na laatste plaats, waardoor hij terug moet naar de Qualifying School. Dat geldt ook voor Mike Toorop, de enige van de vijf Nederlanders die de Second Stage van van Q-School lijkt te overleven.

Alleen Toorop tevreden

Challenge Tour

De slotwedstrijd van de Challenge Tour werd gespeeld op Mallorca, waar de harde wind de grootste factor was. Slechts vijf spelers wisten over vier dagen onder par te blijven, met de Engelsman Marco Penge als last man standing. Met een totaal van -10 bleef hij zijn naaste achtervolger maar liefst zes slagen voor. Het was ruim voldoende om de koppositie op de jaarranglijst over te nemen.

Lars van Meijel bleef in de uiterst lastige omstandigheden minder goed overeind. Met een 76 op de slotdag wist hij de rode lantaarn op de valreep door te geven aan iemand anders, maar meer dan een 44ste plaats zat er niet in. Daarmee zakte hij naar de 35ste positie op de Order of Merit, terwijl de beste 21 (Alex Fitzpatrick veroverde eerder al speelrecht) promoveren naar de DP World Tour.

Voor Van Meijel wacht dus de de golfmarathon van Qualifying School. Daar komt hij Darius van Driel en Wil Besseling tegen... en Mike Toorop.

Toorop was een van de vijf landgenoten die deze week mee deed aan de Second Stage van Qualifying School en lijkt de enige die zich wist te plaatsen voor de finale van volgende week. Lijkt... want door de ingevallen duisternis konden de play-offs voor de beschikbare plaatsen niet worden gespeeld. Sterker nog, er is nog niet eens duidelijk hoeveel spelers er op de vier verschillende banen precies doorgaan.

Ondanks een slotronde in level par – waardoor hij drie plaatsen inleverde – lijkt een 7de plaats op het Desert Springs Resort voor Mike Toorop ruim voldoende om er volgende week in de Final Stage bij te zijn.

Bij de andere Nederlanders lijkt het gat juist te groot. Kiet van der Weele kwam op Isla Canela Links niet verder dan een 46ste plaats, terwijl Lars Keunen zich op Golf Las Pinaillas al na een ronde (79) terugtrok.

Op Golf Las Pinaillas zijn pas drie van de vier ronden ingevoerd, waardoor Dario Antonisse nog wat hoop mag hebben. Maar met een 45st plaats (+6) moet hij in de slotronde zeer laag gaan om in de buurt van de top twintig terecht te komen (+2) – die hopelijk toegang geeft tot de Final stage.

Tour
  • Golfsupport