Dundonald Links verkozen tot beste golfhotel van Schotland bij World Golf Awards

De par-72 baan is ontworpen door de Amerikaanse sterarchitect Kyle Phillips en is in 2021 volledig vernieuwd en de nieuwe lodges bieden plaats aan groepen tot wel twaalf personen.

Dundonald Links

Dundonald Links in Ayrshire aan de westkust van Schotland is tijdens de prestigieuze World Golf Awards 2023 in oktober uitgeroepen tot Schotlands beste golfhotel, slechts twee jaar nadat het zijn nieuwe luxeaanbod lanceerde.

Dundonald Links werd in 2019 overgenomen door Darwin Escapes. Als onderdeel van een investering van £ 25 miljoen werden nieuwe luxe lodges en kamers en een nieuw clubhuis toegevoegd. Met deze nieuwe toevoegingen combineert de linksbaan, die in 2004 werd geopend, erfgoed en traditie moeiteloos met een moderne omgeving.

De par-72 baan is ontworpen door de Amerikaanse sterarchitect Kyle Phillips en is in 2021 volledig vernieuwd. De baan biedt weidse uitzichten over de Firth of Clyde en van het clubhuis naar het naburige Isle of Arran. Vele andere topbanen zoals Prestwick (de geboorteplaats van The Open) of Western Gailes zijn vlakbij.

De comfortabele Dundonald-lodges met twee, vier en zes slaapkamers zijn ideaal voor gezinnen en groepen. Alle kamers in de lodges hebben een eigen badkamer. De lodges beschikken ook over een goed uitgeruste keuken met eet- en woonkamer, een grote flatscreen-tv en een terras. Alle lodges zijn rondom putting greens aangelegd, die door de greenkeepers op hetzelfde niveau worden onderhouden als de greens op de baan. Als alternatief zijn er moderne kamers met alle voorzieningen beschikbaar.

Om te dineren biedt het restaurant "Canny Crow" op de eerste verdieping van het clubhuis een spectaculair uitzicht op de golfbaan Dundonald Links. U kunt van ontbijt tot diner terecht in een ongedwongen sfeer.

Daarnaast is er een aparte ‘whiskykamer’ met een uitstekende selectie van ruim honderd whisky’s, ook ideaal voor besloten feesten of vergaderingen.

Onlangs is Dundonald een samenwerking aangegaan met The Machrie Hotel & Golf Links op het eiland Islay (beide resorts zijn partners van het merk Scotland Where Golf Began) om golfers een epische golfervaring van zes nachten aan de westkust van Schotland te bieden - met de unieke kans om af te slaan op vier banen van wereldklasse. Deze unieke golfervaring is gericht op de meest veeleisende reizigers en spelers en omvat zeven rondes op een selectie van de beste golfbanen aan de westkust van Schotland, privéjetreizen en luxe diners en whisky-ervaringen.