Slechte dag Besseling

Door een ronde boven par zakte Wil Besseling op moving day van het Spaans Open weg uit de top tien. Joost Luiten deed wel goede zaken.

Slechte dag Besseling

Besseling begon het weekend na twee sterke ronden als tweede, maar de weelde van het spelen in de laatste flight woog zwaar. Hij raakte te weinig fairways en wist ook op de greens de juiste snelheid maar niet te vinden. Dat resulteerde in maar liefst vijf bogeys (tegen twee in de ronden ervoor) en een 72 (+1), waarmee hij ruim tien plaatsen inleverde en de slotdag op de gedeeld 14de plaats begint (-9).

Leaderboard

Aan de uiterst matige moving day van Besseling – het overgrote deel van het veld dook stevig onder par – kleefde nog een opvallend verhaal.

Besseling speelde de eerste twee dagen met Johannes Veerman, die sinds een paar maanden de voormalige caddie van de lange Noord-Hollander, Martijn van Oosterhout, op de tas heeft. Kennelijk was de klik er nog steeds, want toen Veerman de cut miste vroeg Besseling of 'Marty' hém dit weekend niet kon bijstaan. Aldus geschiedde, hoewel dus niet met het gewenste resultaat.

Besseling schijnt al langer ontevreden te zijn over zijn nieuwe 'bag man', en de kans dat het duo de draad na dit weekend gewoon weer oppakt lijkt klein. Halverwege een toernooi door je werkgever opzij worden geschoven terwijl je op een slag van de leiding staat, is niet goed voor de vertrouwensband.

De top 10 in Spanje begint op -11 en daarop zullen zowel Besseling (-9) als Joost Luiten (-8) de blik gericht hebben. Luiten speelde zich vandaag met een avontuurlijk 68 (een eagle, vier birdies en drie bogeys) naar de 26ste plaats, maar het veld staat heel dicht bij elkaar.

Naast Besseling had ook Daan Huizing zijn dag niet. De Zwollenaar kwam niet verder dan een 73 (+2) en ziet zichzelf op -1 terug in de staart van het veld.

Tour
  • Golfsupport