Martijn Paehlig

Saai golf

Het klinkt misschien niet aantrekkelijk 'saai golf', maar saai golf is vaak wel goed golf, ervoer Martijn Paehlig onlangs maar weer eens.

Martijn Paehlig

Ik zal nooit vergeten dat een vertegenwoordiger van een stokkenmerk tijdens een persreis voor mijn neus ging staan, net op het moment dat ik me klaarmaakte voor mijn drive. 'Wat ga je doen?', vroeg hij. Om daar, na mijn antwoord dat ik wilde slaan en of hij dus even opzij kon gaan, aan toe te voegen: 'Maar waarom met je driver? Je hebt nog geen fairway geraakt, het landingsgebied is smal en je krijgt een extra slag mee. Daarom vraag ik het je nog een keer: waarom sta je met die driver in je handen?'

Tja... goede vraag. Ik denk niet dat ik er tot op dat moment ooit over na had gedacht. Ik speelde nog niet zo lang, had een handicap waarbij ik op een aantal holes twee slagen mee kreeg, en toch dacht ik die lange par-4 wel in twee slagen te kunnen halen.

Misschien dácht ik dat niet eens en ging ik automatisch elke hole, elke slag, met hetzelfde gameplan te lijf: staan en slaan. Ook wel hit and hope genoemd.

Dat dat lang niet altijd goed uitpakt, wist ik inmiddels maar al te goed toen ik een bezoek bracht aan de mannen van Playing Caddy en de Golfdokter voor een verhaal over slimmer spelen voor Golfers Magazine 8. Juist door niet altijd het onderste uit de kan te willen halen, kom je tot betere resultaten. Het is niet voor niets dat topgolfers vaak zeggen dat ze hun best doen om zo saai mogelijk te spelen. Dat klinkt misschien niet aantrekkelijk, maar als je daardoor minder slagen nodig hebt en dus hogere scores binnenbrengt, dan is saai golf helemaal zo erg nog niet. Integendeel.

Saai golf is fijn golf. En helemaal niet zo makkelijk bovendien.

Golfers Magazine 8 ligt nu in de winkel. Golfers Magazine straks op de deurmat ontvangen? Dat is natuurlijk nog veel makkelijker en kan je hier regelen.

Columns
  • adobe stock