Golfers Magazine 8

Het ongelofelijke talent van Rose Zhang • Ontsnap uit lastige liggingen • De duizelingwekkende cijfers van Viktor Hovland • Win slagen met een betere strategie • Einde aan de shank • De ondraaglijke spanning van Q-School • 60 jaar Sototgrande • Interview Rob Mouwen en Kiet van der Weele • De 7 dodelijke swingfouten

Golfers Magazine 8

Golfers Magazine nummer 8 ligt eind deze week in de winkel. Heb je 'm liever standaard elke maand op de deurmat? Neem dan hier een abonnement. Hieronder een greep uit de artikelen die je leest in de meest recente editie.

Een bal kan op de gekste plaatsen terechtkomen, zoals in een divot, een niet aangeharkte voetstap of net onder de lip van de bunker. Inder van Weerelt heeft alles wel eens meegemaakt en geeft raad bij deze lastige liggingen.
Het enorme talent van Rose Zhang wordt wel vergeleken met dat van Tiger Woods. Dat zijn flinke schoenen om te vullen, maar het 20-jarige Amerikaanse wonderkind laat zich niet gek maken.
Om ze te kunnen mixen met alle ijzers uit de T-Serie heeft Titleist veel aandacht besteed aan het uiterlijk en gevoel van de T200. En laat deze schoonheid nou ook nog eens bijzonder hulpvaardig zijn. Een alleskunner.
We kennen één volhouder die al tien jaar ballen de baan door shankt, maar voor veel golfers is deze desastreuze slag een reden om de clubs aan de wilgen te hangen. Niet doen, wij hebben de oplossing. Echt.
Hij trekt graag zijn eigen plan en dat leverde Kiet van de Weele na drie overwinningen in één seizoen 'battlefield promotion' naar de Challenge Tour op. Tijd voor een openhartig gesprek.
Hij won met overmacht de FedEx Cup en was een van de peilers van het Europese Ryder Cup-succes. Dat Viktor Hovland kon golfen wisten we al, maar de Noor heeft dit seizoen een extra versnelling gevonden. De duizelingwekkende cijfers.
Vergeet die techniek voor even en kijk hoeveel slagen je kunt winnen met een betere strategie in de baan en een set gefitte golfclubs. We gingen op bezoek bij Playing Caddy en De Golfdokter.
De jaarlijkse golfmarathon voor een startbewijs op de DP World Tour of de Challenge Tour is weer begonnen. Hoe overleef je de zenuwslopende Qualifying School? En wat als het niet lukt? 'Please tell me what to do with the rest of my life, sir.”
Vooralsnog bestaat de natuurgolfbaan op Terschelling alleen op de tekentafel. En misschien blijf hij daar ook. Maar bij deze foto's van Sacha de Boer dromen we toch weg bij een nieuw rondje waddengolf.
Hij werkt met tourspelers als Joost Luiten, Lars van Meijel, Kiet van der Weele en Romy Meekers, maar ook 'gewone' golfers kunnen terecht bij Rob Mouwen. 'Een goede putt is geen geluk.'
Lukt het maar niet om onder de 100, 90 of 80 te duiken? Wellicht zit een van de zeven meest voorkomende swingfouten je dwars. Met deze oplossingen kun je op weg naar een lagere handicap.
Spikeloze golfschoenen zijn tegenwoordig zo goed dat je het comfort krijgt zonder dat je inlevert op grip. We zetten de beste modellen van dit seizoen voor je op een rij.
Het Spaanse Sotogrande bereikte deze zomer de respectabele leeftijd van zestig jaar. Maar met een nieuwe hotel en de beste golfbanen van het land staat de regio nog midden in het leven.