Must-visits in Duitsland en België 

Toe aan een vakantie of lekker weekend weg? Breng dan een bezoekje aan onze Zuider- of Oosterburen. Deze twee landen hebben ontzettend veel leuks te bieden en in dit lijstje hieronder staan de must-visits van Duitsland en België. Geniet van een heerlijke vakantie! 

belgie

Een van de meest iconische plekken in Duitsland is de stad Berlijn. Het is de hoofdstad van het land en heeft een rijke geschiedenis die geworteld is in de Tweede Wereldoorlog, de Koude Oorlog en de val van de Berlijnse Muur. Enkele van de meest populaire bezienswaardigheden in Berlijn zijn de Brandenburger Tor, het monument van de Berlijnse muur, het Rijksdaggebouw en Checkpoint Charlie. Bezoekers kunnen ook een wandeling maken door het beroemde Pergamonmuseum of het bruisende winkelgebied Kurfürstendamm.

Een andere must-visit bestemming in Duitsland is de stad München. München staat bekend om zijn levendige biertuinen, musea en historische bezienswaardigheden en heeft voor elk wat wils. Bierliefhebbers moeten rechtstreeks naar het Hofbräuhaus gaan, een van 's werelds oudste brouwerijen, terwijl kunstliefhebbers de enorme collecties in de Munich Residenz, de Neue Pinakothek of het Lenbachhaus kunnen bewonderen. De stad is ook de thuisbasis van het beroemde plein Marienplatz, waar dagelijks het populaire klokkenspel speelt. Boek een vakantiehuis in Duitsland en ontdek al dit moois. 

Antwerpen, deze mooie en pittoreske stad in West-Vlaanderen is zeker een bezoekje waard. Deze toeristische stad is niet voor niks populair want met de vele horecagelegenheden, musea en winkels is het perfect voor een heerlijk dagje uit. De stad focust zich erg op de lokale streekproducten. Zo kan je bij veel cafés lokaal gebrouwen bier drinken, zoals een Brugse Zot of een Staffe Hendrik. Zin in een leuke activiteit? Ontdek deze mooie stad dan tijdens een boot- of fietstour. Loop over De Grote Markt en kijk je ogen uit. Of stap naar binnen in Onze Lieve Vrouwekerk of de Sint-Salvatorskathedraal.

Misschien is dit wel de leukste stad van België, Antwerpen. Deze stad heeft een prachtig oud centrum en een groot scala aan bezienswaardigheden. Je kan er super goed winkelen en daarna een lekker hapje eten bij de vele restaurants. De stad huisvest ook nog eens één van de mooiste stations, Antwerpen-Centraal. Kijk je ogen uit terwijl de treinen binnen komen rijden. Of breng een bezoekje aan Museum aan de Stroom, dit museum heeft verschillende tentoonstellingen die vaak wisselen. Breng een bezoek een deze mooie stad en huur snel een vakantiehuis in België!

Kortom, deze twee landen hebben voor ieder wat wils, van geschiedenis en cultuur tot adembenemende landschappen en heerlijk eten. En ja, ook een enorm aanbod aan golfbanen. Plan snel je reis en sta versteld van al het moois zo dichtbij huis.

Banen & Reizen
  • adobe stock