Ryder Cup als kledinglab

De kleding tijdens de Ryder Cup wordt ook dit jaar geleverd en gemaakt door Loro Piana. De officiële leverancier van Team Europe viert daarmee talent in de sport.

ryder cup

Sinds 2016, toen Loro Piana voor het eerst de officiële tenues voor Team Europe ontwierp, is de Ryder Cup een soort ‘openluchtlaboratorium’, een unieke gelegenheid om state-of-the-art stoffen in het veld te testen onder verschillende omstandigheden. atmosferische omstandigheden. Het doel is om de knowhow die al zes generaties lang het kenmerk van het huis is, over te brengen op sportkleding: nauwgezet ontwerp, aandacht voor detail, voorliefde voor natuurlijke vezels en uitstekend vakmanschap vormen samen een garderobe die aangeboren elegantie en buitengewone prestaties biedt.

De kleding voor Team Europe kenmerkt zich door een uitmuntende stijl, functionaliteit en comfort en introduceert een totaal nieuwe maatstaf voor maatwerk in de golfwereld. Daarnaast werd voor het eerst ook 3D-technologie gebruikt om de reactie van de kleding tijdens de swing te simuleren, en zo performante producten te ontwikkelen en te ontwerpen die bewegingsgemak tijdens het spel garanderen. De zes looks omvatten: een polo met korte mouwen en een kraag in overhemdstijl; een shirt met hoge hals en ritssluiting van technisch Comfort Light-materiaal gecombineerd met superfijne wol, dat natuurlijke zachtheid, stretch en warmteregulerend vermogen heeft dat de ergonomische prestaties verbetert; en een waterdicht vest dat de spelers grote bewegingsvrijheid biedt en een ongeëvenaarde draagbaarheid garandeert. Last but not least is de broek met vier zakken van met Rain System® behandelde stretchwol licht en kreukvrij, met een klassieke pasvorm en op maat gemaakte details.

Tenslotte de kleuren: de uniformen voor de drie oefendagen en drie speeldagen zijn in tinten die doen denken aan Italië, de Europese vlag en de emblematische nuance van Loro Piana, kummel, die op zaterdag wordt gedragen. Contrasterende tinten worden over het algemeen gebruikt langs de mouwen, schouders, borst en kragen om de bewegingen van de atleten met elegantie en stijl te benadrukken.

'Sinds het begin van de samenwerking in 2016 heeft de kwaliteit van de stoffen van Loro Piana, in combinatie met hun specialistische ontwerp- en productiekennis, hen tot de ideale kledingpartner voor Team Europe gemaakt', aldus Luke Donald, de captain van Team Europe.

'De iconische outfits van Loro Piana zijn synoniem geworden met Team Europe en we zijn blij dat het team van Captain Luke Donald de vierde opeenvolgende groep spelers wordt die deze uitzonderlijke producten draagt. Sinds onze samenwerking begon tijdens de Ryder Cup in 2016, heeft de kwaliteit van de stoffen van Loro Piana, in combinatie met hun specialistische ontwerp- en productiekennis, ervoor gezorgd dat ze ideaal zijn voor Team Europe, waardoor de spelers er zowel op als buiten de baan goed uitzien en voelen. Ik ben heel blij dat we samenwerken met een symbool van Italiaanse uitmuntendheid voor de allereerste Ryder Cup in Italië', aldus Guy Kinnings, directeur van de Ryder Cup.

Equipment
  • ProShots