Banen NL: Golfbaan Catharinenburg

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Hondenbaan (deel 3).

Golfbaan Catharinenburg

Het begrip 'hondenbaan' roept vooral negatieve associaties op. Maar niet voor golfers die een rondje golf graag combineren met het wandelen met de hond. In de UK is het de gewoonste zaak van de wereld, in Nederland een stuk zeldzamer. Vijf banen waar je trouwe viervoeter mee mag naar de tee.

GOLFBAAN CATHARINENBURG

PRAKTISCH

18 holes - par 72

Geel: 5544 meter

Rood: 4842 meter

Bouwdijk 9

3248 LA Melissant

(0187) 60 50 60

catharinenburg.nl

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

In de polder en rustig gelegen. Water en wind zijn de grootste uitdagingen. Wij genoten van de rust, het weidse uitzicht, de golfbaan en de gemoedelijkheid. De greens waren niet echt super, wat vooral te wijten is aan de golfers zelf, die weinig inslagen repareren. De leden en het personeel zijn gastvrij en vriendelijk. Wij waren er op een ongelooflijk stille dag. Alleen al daarom kom ik hier graag nog eens terug.

Geschreven door: krakkenator, handicap: 31

Leuke, afwisselende baan met een aantal verbeterpunten: de teeboxen kunnen beter, de fairways hebben redelijk hoog gras, de rough is veel te hoog, de greens zijn langzaam en hobbelig, de routing mag duidelijker. Wel een leuke lay-out, met water, bunkers en een fors aantal doglegs. Daardoor gevarieerd en prettig. Vanwege de kleiondergrond is de baan zwaar om te spelen in de herfstige omstandigheden die wij hadden. Maar als je eens in de buurt bent: qua prijs-kwaliteitverhouding is het een aanrader!

Geschreven door: Harry55Smits, handicap: 13

Golfers Magazine zegt:

Zeg niet dat je op de in Melissant gelegen baan in Zeeland bent, want je trapt zowel de Zeeuwen als de Zuid-Hollanders op hun ziel. Toch krijgen we op de op Goeree-Overflakkee gelegen baan altijd het gevoel dat we al in de meest zuidwestelijk gelegen provincie van het land zijn. Het zal te maken hebben met het landschap, het passeren van Rotterdam en het Haringvliet. Maar vooral ook met de omstandigheden. Open, vlak, wind, klei... het is hard werken op deze Zuid-Hollandse polderbaan, waar dan toch op zijn minst een Zeeuws windje waait.

Clubs & amateurs
  • Leadingcourses