Overzicht: Boutier en andere winnaars

Céline Boutier wint op eigen bodem haar eerste Major … Lee Hodges verrast alles en iedereen in Minnesota … Geen Nederlandse successen in Zweden, Ierland en Slowakije.

Celine Boutier

Majors

Winnen in eigen land is moeilijk en als het dan ook eens een van de ‘monumenten’ is dan wordt het lastiger én mooier.
De 29-jarige Céline Boutier (foto boven) had in de laatste ronde van het Amundi Evian Championship in Evian-les-Bais echter weinig moeite om zich de concurrentie van het lijf te houden.
Met een slotronde van 68 slagen voor een totaal van veertien onder had Boutier zes slagen voorsprong op de rest van het veld.
Zij is de derde Française die een groot kampioenschap ging - na (amateur) Cathérine LaCoste, die het U.S. Open van 1967 won en Patricia Meunier-Lebouc. Zij was in 2003 de beste in het Chevron Championship dat toen nog het Kraft Nabisco Championship heette
De pupil van Cameron McCormick - ook de man achter het succes van Jordan Spieth - richt zich nu net als de rest van de wereldtop op Major nummer vijf van het seizoen, het AIG Women’s Open dat van 10 - 13 augustus op Walton Heath wordt gespeeld.

DP World Tour
Het circuit ligt tot 17 augustus stil. Op die dag begint het in Noord-Ierland het ISPS Handa Invitational
Toch nog opmerkelijk nieuws over de Tour: er komen op de valreep twee toernooien met 3,25 miljoen prijzengeld bij op de kalender: het Andalucia Masters op Real Sotogrande (19 - 22 oktober) en het Qatar Masters op de Doha Golfclub (26 - 29 oktober).

PGA Tour
Lee Hodges had dit seizoen in ongeveer de helft van de toernooien de cut gemist, maar tijdens het 3M Championship was er een ware wederopstanding voor de 28-jarige Lee Hodges.
De speler uit Alabama won het toernooi in Minnesota met niet minder dan zeven slagen voorsprong op alle anderen. Aan de andere kant van het spectrum bevond zich tweevoudig Major-winnaar Justin Thomas. Hij miste de cut en staat nu buiten de top-70 die over twee weken aan de play-offs mee mag doen. Thomas heeft nog één kans om zich te plaatsen: in het Wyndham Championship dat deze week in North Carolina wordt gespeeld.

Challenge Tour
De Engelsman Brandon Robinson Thompson won Iers Challenge Open op de baan van de Headfort Golfclub in County Meath.
Beste Nederlander in het klassement? Niemand in feite, want Vince van Veen, Lars van Meijel en Kiet van der Weele misten de cut.

Seniors
Alex Cejka uit Duitsland won op de baan van Royal Porthcawl in Wales zijn derde senioren-Major door Padraig Harrington in het Brits Senior Open te verslaan
Onder barre omstandigheden, die in alles op de herfst deden denken, eindigden beiden na 72 holes op vijf boven par.
Cejka, die in de VS bij de senioren al twee Majors had gewonnen, greep de titel op de tweede extra hole.

Amateurs
Geen successen voor Nederlanders.
Tijdens het EK voor vrouwen op de baan van de Tegelberga Golfclub was Anne-Sterre van den Dungen met een 45ste plaats in het eindklassement de beste Oranje-speelster - op achttien slagen van de nieuwe kampioene: Julia Lopez Ramirez uit Spanje.
Lynn van der Sluijs en Fleur van Beek misten de cut.
In Slowakije won Frankrijk het European Young Masters en Nederland werd met niet minder dan 51 slagen (…) achterstaand slechts negentiende.

Tour
  • Golfsupport.nl