Van Meijel net buiten top-10 in Duitsland

Met een bijna saaie slotronde wist Lars van Meijel alsnog fors te klimmen op de slotdag van het Big Green Egg German Challenge. De rest van de Nederlanders moet, net als Anne van Dam op de LET, verder scrollen om hun naam te vinden op het leaderboard.

lars van meijel

De hoogst geklasseerde Nederlander van de Order of Merit maakte op de laatste dag van het toernooi van de Challenge Tour zestien parren, één birdie en één bogey voor een ronde level par, maar klom daardoor desondanks fors op het leaderboard. Met de jump van T24 naar T11 schoot hij desondanks weinig op op de jaarranglijst waar hij vorige week uit de top-20 zakte.

Dat deden de overige landgenoten in veel mindere mate. Niemand van het kwartet Van Veen (L), Antonisse (+2), Van der Weele (T52) of De Vries (T70) (beiden +6) deed het beter, al wonnen ook Van Veen (T52) en Antonisse (T56) een of meerdere plaatsen op het leaderboard.

Op de Ladies European Tour zat een topnotering er niet in voor de Nederlandse nummer 1 Anne van Dam. Van Dam, die het toernooi met een 69 kansrijk begon, kwam in de tweede en derde ronde van het tot 54 holes ingekorte toernooi niet verder dan een 73 en een 74 en zakte daardoor weg uit de top van het klassement en moet in het na een play-off door Nuria Iturioz gewonnen toernooi genoegen nemen met de gedeeld 35ste plaats.

Tour
  • Golfsupport