Vijf landgenoten door in Duitsland

Wouter de Vries haalde in het Big Green Egg German Challenge voor het eerst de cut sinds hij het weer als playing pro probeert en krijgt in het weekend van maar liefst vier landgenoten.

wouter

'Toch wel een kleine mijlpaal', reageerde de 36-jarige Nederlander nadat hij na twee gemiste cuts in zijn eerste twee optredens sinds zijn rentree, in Duitsland wel het weekend had gehaald. De Vries maakte twee keer level par en plaatste zich daarmee als gedeeld 41ste voor het weekend.

Met die score is hij niet de beste Nederlander in het weekend. Die eer is weggelegd voor Dario Antonisse die dankzij een ronde in twee onder als nummer 23 aan de tweede helft van het toernooi begint en daarmee vijf slagen achter staat op leider Hutsby. Daarmee doet hij het één slag beter dan Lars van Meijel die door twee late bogeys de eer van beste Nederlander moest laten lopen.

De cutline van +2 was precies de score waarmee Vince van Veen en Kiet van der Weele binnenkwamen en dus is er ook voor hen plek in het weekend. Die was er niet voor Davey Porsius (+4) en Koen Kouwenaar (+11) waardoor laatstgenoemde nog altijd wacht op het halen van zijn eerste cut van het seizoen.

Ladies European Tour

Op het Spaanse La Sella mogen alledrie de Nederlandse vrouwen zich opmaken voor het weekend, al is dat niet te danken aan hun spel maar aan het door slecht weer ingekorte toernooi van de LET.

De eerste ronde op donderdag kon door een groot deel van het veld niet worden voltooid omdat slecht weer het spelen onmogelijk maakte en het was datzelfde weer dat de organisatie noodzaakte om het toernooi in te korten tot 54 holes.

Alle speelsters hebben pas één ronde in de benen en spelen zaterdag om een plek in de finaleronde op zondag.

Anne van Dam heeft daar na een 69 (-3) en de gedeeld negende plaats prima vooruitzichten voor terwijl Lauren Holmey (+4) en Romy Meekers (+5) alle zeilen bij zullen moeten zetten om het weekend niet maar één dag te laten duren.

Tour
  • Golfsupport