Hou je regelkennis up-to-date

Weet jij nog wat je opties zijn als de bunker vol met water staat of gok je maar wat? Doe jezelf een plezier en maak jezelf de regels wat meer eigen.

oefenen

Dat de golfregels tussen nu en een paar jaar gaan veranderen – lees: vereenvoudigd worden – laat onverlet dat je het bij je volgende ronde moet doen met de huidige set regels.

Maar hoe goed ken je die regels eigenlijk nog? Je hebt (ooit, korter of langer geleden) het regelexamen gemaakt, maar wij durven er flink geld op in te zetten dat je regelmatig twijfelt bij het toepassen van de regels in de baan.

Zonde, want wie de regels goed kent, profiteert daar zonder meer van. Het kan dan ook geen kwaad je regelkennis op peil te houden. Dat kun je doen door het regelboek nog eens door te lezen of google te raadplegen op het moment dat een situatie zich aandient. Maar we kunnen ons voorstellen dat dat best saai is of anders misschien eigenlijk te laat. Dan is het nu en dan maken van oefenvragen misschien een leuker alternatief. Ga naar ngfgolfregelexamen.nl, selecteer het soort vragen dat je wil oefenen, en win slagen tijdens je volgende ronde.

Clubs & amateurs
  • Adobe Stock