De buitenaardse cijfers van Nelly Korda: 6 uit 7

In het Mizuho Americas Open ging Nelly Korda vrolijk door met wat ze het hele jaar al doet: winnen. De Amerikaanse zette zes van het haar laatste zeven starts om in winst. Op de LET misten Romy Meekers en Anne van Dam het weekend.

De buitenaardse cijfers van Nelly Korda: 6 uit 7

LPGA Tour

Vorige week hield Rose Zhang haar nog af van een zesde titel op rij, maar twee keer achter elkaar misgrijpen komt niet in het woordenboek van Nelly Korda voor. Met het Mizuho Americas Open tekende ze alsnog voor de zesde overwinning van het seizoen.

In 2013 was Inbee Park de laatste speelsters die in een seizoen zes keer wist te winnen.

De slotronde op de Liberty National Golfclub in New Jersey ging overigens niet vanzelf en bij de turn stond ze zelfs twee boven par. Maar zoals dat gaat met grote kampioenen wist ze op de back nine toch die extra versnelling te vinden en deed ze precies genoeg om de concurrentie op afstand te houden. Met een 71 bracht ze haar totaal op -14 en bleef ze Hannah Green (70) een slag voor.

Ladies European Tour

Op de Ladies European Tour stond het Amundi Duits Masters op het programma. Er was een play-off voor nodig om tot een winnaar te komen omdat de Duitste Alexandra Forsterling en de Oostenrijkse Emma Spitz elkaar zowel in de slotronde (67) als in de eindstand (-12) in evenwicht hielden.

Ook de eerste hole van de verlening eindigde gelijk met een birdie, maar op de tweede extra hole troefde de Duitse haar tegenstander en goede vriendin met een nieuwe birdie alsnog af. Forsterling werd hiermee de eerste Duitse die op de LET in eigen land wist te winnen. Het is haar tweede titel op rij en de vierde in elf starts. De vorm is duidelijk aanwezig.

Romy Meekers en Anne van Dam misten met +9 ruim de cut.

Tour
  • Pro Shots