Luiten buiten cutline na eerste ronde Schots Open

Er is nog geen man overboord voor de Nederlandse nummer 1 in het sterk bezette toernooi maar vrijdag moet er wel onder par gegaan worden om een plek in het weekend veilig te stellen.

joost luiten

Natuurlijk zijn de ogen van de golfwereld vooral gericht op de grote namen die in Schotland aan de start verschenen. Na een paar dagen plezier maken op de Schotse links was het back to business voor de beste spelers van de wereld die het Schots Open massaal gebruiken om de laatste puntjes op de i te zetten in aanloop naar The Open.

Dat geldt ook voor Joost Luiten, maar hoewel hij met level par zeker niet slecht begon op de The Renaissance Club, zal hij in de tweede ronde een tandje bij moeten zetten om niet na achttien holes al af te kunnen reizen naar Liverpool.

Onder prima omstandigheden werden er veel birdies gemaakt en gingen enkelen ook goed laag in North Berwick. Met -1 sta je nog maar net bij de beste vijftig terwijl koploper An met -9 het best profiteerde van de milde condities en direct een voorsprong nam van twee slagen op Riley en drie op Rory McIlroy.

Wil Besseling heeft een klein wonder nodig om de tweede helft van het toernooi te halen. De Noord-Hollander maakte maar één birdie en zette daar vier bogeys tegenover waardoor hij met +3 in de staart van het klassement staat.

Een niveautje lager hebben zowel Vince van Veen (-1), Dario Antonisse (-1) als Koen Kouwenaar (+1) prima kansen het weekend te halen in het Euram Bank Open al zijn de marges klein: Kouwenaar staat maar één slag buiten de cutline, Van Veen en Antonisse er maar eentje binnen.

Tour
  • Golfsupport