Huizing blijft binnen schootsafstand

Met een solide 68 leverde Daan Huizing in Denemarken drie plaatsen in, maar hij gaat met slechts vier slagen achterstand op de leider het weekend in.

Huizing blijft binnen schootsafstand

DP World Tour
Een foutloze kaart leverde Huizing in op dag twee van Made in Himmerland. Geen bogeys en twee birdies, voor een prima 68 (-2). Met de 67 van gisteren bracht dat hem op een totaal van -5, goed voor een gedeeld zesde plaats halverwege het toernooi.

Een prima uitgangspunt dus, met leider Nacho Elvira (-9) op vier slagen, de talentvolle Schotse lefty Robert MacIntyre op -8 en good old Ross Fisher op -7. Met een 138ste plaats in de Race to Dubai kan Huizing een topnotering goed gebruiken.

Johannes Veerman wist vandaag niet onder par te blijven. Vooral de double bogey op de par-3 zestiende deed pijn. Met een 71 (+1) leverde hij tien plaatsen in, waardoor hij het weekend op een gedeeld 13de (-2) plaats begint.

Opvallend genoeg misten Nicola Højgaard, Thorbjørn Olesen en Lucas Bjerregaaard de cut op een slag.

Klik hier voor de hoogtepunten van de tweede ronde.

Leaderboard

Challenge Tour
In het Italiaans Challenge Open zien we de uit de dood herrezen Matteo Manassero (-13) bovenaan het leaderboard staan. Met ronden in 66 en 65 slagen heeft de viervoudige winnaar op de DP World Tour halverwege de wedstrijd een gaatje van twee slagen geslagen naar Alex Fitzpatrick... inderdaad, de broer van.

Lars van Meijel (72-72) en Vince van Veen (74-70) staan vooralsnog net buiten de cutlijn en zullen moeten wachten tot iedereen binnen is om zeker te weten dat het weekend buiten bereik is.

Kiet van der Weele, die een paar weken geleden battlefield promotion verdiende met drie zeges op de Alps Tour, kon zijn prima start (70) geen goed vervolg geven en zakte met een 76 ver weg: T88 op +2. Ook Koen Kouwenaar (+10) miste ruim de cut.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport