Sit back and relax: dit zijn 5 van de beste golffilms aller tijden

Nog op zoek naar een goeie film voor het weekend? Dit is een kleine greep uit de beste golffilms aller tijden.

golffilms

Golf is een populaire sport en dat betekent dat er ook genoeg films zijn gemaakt over het spel. De een natuurlijk beter dan de andere. En daarom hebben wij een klein lijstje gemaakt van de vijf beste golffilms aller tijden. Dan zit je in ieder geval niet om vermaak verlegen dit weekend.

Caddyshack

Een echte gouwe ouwe! Sommige mensen noemen Caddyshack de beste sportfilm aller tijden. Nu zijn wij niet heel geschoold op het gebied van andere sportfilms maar we durven zeker te stellen dat hij in ons lijstje van beste golffilms op nummer 1 staat. De film gaat over een tiener die als caddy op een golfbaan komt te werken. Een golfbaan vol snobistische en typische spelers. En dat zorgt voor flink wat vermaak. Voeg daar een prima cast aan toe van komedie-talenten en je krijgt een film die flink wat lachbuien zal veroorzaken. Northern Beaches Sports Tribune stelt zelfs dat de film kan helpen bij het verbeteren van je slag. Een goede om eens uit te proberen!

Tin Cup

In ons lijstje van beroemde golfers benoemden we Tin Cup al kort even; hoofdrolspeler Kevin Costner is namelijk een enorme fan van golf geworden. De film komt uit 1995 en Costner speelt hierin een versleten golfprofessional die zich probeert te kwalificeren voor de US Open. Het is dan misschien een klassieke romantische komedie, het acteerwerk van de hoofdrolspelers maakt het zoveel meer dan dat. En Costner heeft in het echte leven een handicap van 11.2, iets wat hij in de film goed weet te verbloemen met zijn puike acteerwerk!

The Greatest Game ever Played

De film speelt zich af vlak voor de Eerste Wereldoorlog en gaat over het leven van Francis Ouimet, een caddie uit Boston. Ouimet was de eerste amateur golfer die de US Open won, een prestatie die zeker een verfilming waard is. Met Shia LeBeouf in de hoofdrol is de film ook een genot om naar te kijken, vooral omdat hij - ondanks dat het om een waargebeurd verhaal gaat - nooit sentimenteel of verdrietig wordt. Het blijft een optimistische vertelling van een inspirerende gebeurtenis. En daarom verdiend deze geweldige film ook zeker een plaatsje in de lijst.

Happy Gilmore

Een Adam Sandler-film? Jazeker. We weten dat Sandler niet alleen maar topfilms op zijn naam heeft staan. Of eigenlijk dat hij heel veel slechte films op zijn naam heeft staan. Maar Happy Gilmore is zeker de moeite waard. In deze film speelt Sandler een amateur hockeyspeler die erachter komt dat hij best wel heel goed kan golfen. En zo ontstaat een film die soms een beetje knullig is maar toch wel echt een goede klassieker. Een leuk feitje? Kevin Costner kreeg ook bijna de hoofdrol in deze golffilm maar hij was op dat moment te druk met de opnames van een andere bovengenoemde golfklassieker...

The Squeeze

Hoewel de film zelf niet per se indrukwekkend te noemen is, is het wel een van de weinige films waarin vrouwelijke golfers een sterke rol hebben. En dat is dan ook een vernoeming waard. Want we weten allemaal dat de golfwereld, en de populaire media eromheen, nog teveel gedomineerd wordt door mannen. En elke film die uitkomt is dan ook voornamelijk gericht op mannen en hun prestaties in de wereld van golf. The Squeeze heeft dan misschien nog steeds een man in de hoofdrol maar actrice Jillian Murray heeft een grote rol in het verhaal en kan de mannen in de film zeker bijhouden. Daarom een honorable mention voor The Squeeze.

Voor iedereen die op zaterdagavond altijd denkt: "wat zullen we vanavond eens kijken?" is het een dilemma minder. Met dit lijstje ben je in ieder geval wel een paar dagen zoet.

World
  • GQ Magazine, GottaGoGolf, Fansided, Northern Beaches Sports Tribune, National Club Golfer
  • Adobe Stock