Beroemdheden die een balletje slaan: dit zijn 10 beroemde golfliefhebbers én hun handicap

Michael Jordan

De beste basketballer aller tijden heeft behoorlijk wat ruimte gehad om te oefenen. Hij heeft namelijk een heel eigen club laten bouwen in Florida, genaamd The Grove XXIII. Of dat van positieve invloed is geweest op zijn handicap? Wij denken van wel. Met een indrukwekkende 1.3 zou de sportman er met een carrièreswitch misschien ook nog goed vanaf komen.

Kevin Costner

Kevin Costner speelde in 1996 in de film Tin Cup, waarin hij de rol van versleten golfprofessional op zich nam en als we IMDB mogen geloven heeft Costner ook veel van de slagen in de film zelf gemaakt. Zelf grapt Costner over de film dat die zijn leven verpest heeft door de hoge verwachtingen die de rol schept. Met een handicap van 11.2 blijft het publiek bij golfcompetities vaak teleurgesteld achter.

Dennis Quaid

Hij stelt zelf dat hij verslaafd is aan golf en hij werd wel eens de beste golfer van Hollywood genoemd. Vroeger, toen hij nog dagelijks tijd had om te oefenen, had Quaid een handicap van 1. Nu, een aantal kinderen later, zit hij op een handicap van 7.4. Zelf zegt Quaid hierover: "De kinderen hebben me afgeremd en nu is mijn slag weg!" Quaid was dit jaar nog te zien in de film The Long Game, ook over zijn favoriete sport: golf.

Samuel L. Jackson

Sterren en hun bijzondere eisen... Al voelen wij dan wel weer wat voor de eisen van acteur Samuel L. Jackson. De Pulp Fiction-acteur heeft namelijk een regel in zijn contract laten opnemen dat hij altijd een potje golf mag spelen tijdens de opnames van films. Zijn handicap? Een redelijke 8.4.

Kenny G.

Saxofoon spelen kan hij zeker maar verrassend genoeg is golfen ook één van zijn talenten. De Amerikaanse jazz-speler is niet alleen smooth op tape maar met een handicap van 1.6 gaat golfen hem ook zeker niet slecht af. Indrukwekkend, Kenneth!

Clint Eastwood

Hij mag dan misschien wat ouder zijn, Clint Eastwood bewijst dat golf een sport is voor alle leeftijden. Ook hij heeft een eigen golfbaan (Tehama Golf Club) in Californië en speelt al sinds zijn 21e. Zijn handicap? In 2020 was dat 24.6. Maar wie weet? Met een eigen golfbaan en wat tijd om handen kan dat getal gestaag dalen.

World
  • Golfweek, RSNG, GQ,
  • NL Beeld