Luiten en Van Driel verder op The Belfry

Joost Luiten trekt de lijn van de laatste maanden door. Daan Huizing miste de cut in het Brits Masters en Wil Besseling moest na de eerste ronde opgeven.

Luiten en Van Driel verder op The Belfry

De West-Fries had teveel last van zijn rug en reisde vroegtijdig af naar Nederland, zo vertelde hij aan Golfers Magazine.

Daan Huizing kon aan zijn goede spel in het BMW International Open van vorige week geen vervolg geven. Huizing voegde aan de 79 van de eerste ronde een 73 toe. Met een score van 152 (+8) miste hij de cut ruim.

Darius van Driel mag wel nog eens 36 holes op de iconische baan bij Birmingham spelen. Van Driel kwam op dag twee tot een 72 en een totaal van -1. Daarmee staat hij in het klassement na twee dagen in de top-40.

Joost Luiten haalde voor de zestiende keer in zeventien toernooien de cut in het seizoen 2023 van de DP World Tour. Onder moeilijkere omstandigheden dan 24 uur eerder ging de Nederlandse nummer een - en de nummer tien van de seizoensranking in 72 slagen rond voor een totaal van -3.

Daarmee heeft Luiten niet meer dan drie slagen van de leiders Justin Rose (65-73) en Antoine Rozner (70-68).

Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde zaterdag van 13.30 tot ongeveer 18.30 uur rechtstreeks uit

Challenge Tour
Kiet van der Weele was in Le Vaudreuil Golf Challenge in Frankrijk de enige Nederlander op de Challenge Tour die de cut haalde. De jonge speler die via drie zeges op de Alps Tour naar de Challenge Tour promoveerde, haalde het nét op de par-72 parkbaan van Le Vaudreuil Golf, die even ten zuidoosten van Rouen ligt. Van der Weele staat in het klassement na 36 holes met 69-74 (-1) 61ste.

Lars van Meijel kwam tot 68-78 (+2) en Vince van Veen liet met 71-75 hetzelfde totaal noteren. Beiden konden hun voiture richting Nederland sturen.

De Zweed Hugo Townsend voert met -9 de ranglijst aan.

Ladies Europen Tour
In het Finse Ladies Open by Pickala Rock Resort misten de twee Nederlandse dames ruim de cut. Romy Meekers had drie slagen te veel nodig (74-73) terwijl Lauren Holmey vooral door een openingsronde in 78 slagen zeven slagen onder de streep eindigde.

EK voor amateurs
Beter nieuws was er van de Nederlanders amateurs op het EK in Estland. Met nog één ronde te spelen heeft Jack Ingham (-20) maar twee slagen achterstand op de leider.

Denny Kloeth vinden we terug op de gedeeld 20ste plaats (-13), terwijl Thijmen Batens voor de eerste drie ronden twee slagen meer nodig had (T36). Ook Benjamin Reuter (-9) haalde cut.

Lars van der Vight (-8), Bob van der Voort (-7), Jerry Ji (-5) en Thom Linssen (-5) zijn klaar.

Tour
  • Golfsupport