Callaway CB wedges

Met de nieuwe CB wedges biedt Callaway de mid tot hoge handicapper meer vergevingsgezindheid en spin rond de green.

Callaway CB wedges

Veel clubgolfers hebben cavity back ijzers in hun tas, terwijl ze bij hun wedges gaan voor klassieke blade-designs. Dat kan rond de green voor allerlei problemen zorgen. Callaway heeft een betere oplossing met de nieuwe CB wedges, die makkelijk slaan en volop spin genereren.

CB staat voor Cavity Back, een clubhoofddesign met een uitsparing in de zool achter het clubblad. Hierdoor komt er automatisch meer gewicht aan de zijkanten en achterin te zitten, wat een clubs stabieler en vergevingsgezinder maakt.

De CB wedges hebben oversized clubhoofd met een relatief forste toplijn, wat vertrouwen geeft als je de club achter de bal zet. De zool heeft een afgeronde leading-edge (voorste rand), wat er samen met extra bounce voor zorgt dat de club zich niet ingraaft. Dit biedt vooral vanaf zachtere ondergronden en uit het zand extra hulp.

Voor het eerste heeft Callaway de zogenaamde 'Urethane Microspheres' in een wedge gebruikt: een poreuze laag achter het clubblad van hetzelfde materiaal waar de cover van premium ballen van wordt gemaakt. Dit zorgt voor een zacht geluid en gevoel.

Om maximale spin te genereren zijn de CB wedges uitgerust met scherpe Jaws-groeven. Het clubblad heeft een behandeling heeft gekregen om het ruwer te maken en zo extra frictie met de cover van de bal te krijgen. Bij de hoge lofts (54º-60º) lopen de groeven over het hele clubblad (full face), zodat je maximale controle hebt, waar je de bal ook raakt.

De CB wedges zijn beschikbaar met lofts van 48º tot 60º, in stapjes van twee graden.

Je kunt kiezen voor een stalen True Temper Elevate 95 shaft of de graphite Project X Catalyst (65 gram). De grip is langer dan normaal om de wedge korter vast te kunnen pakken voor de meest delicate slagen rond de green.

Prijs: € 169 (staal), € 179 (graphite)