Martijn Paehlig

Zomeravondgolf

In het redactioneel van onze zomereditie weet hoofdredacteur Martijn Paehlig al wel hoe laat het is. Tijd voor zomeravondgolf, absoluut, maar gaat het ook lukken?

Martijn Paehlig

Het is juni en lekker lang licht. De tijd van het jaar dat je makkelijk tot een uur of tien in de avond een paar holes kunt spelen. Een langzaam zakkende zon, konijnen die uit hun holen kruipen, de wind die gaat liggen of juist voor een verkoelend briesje zorgt. Misschien zelfs een drankje erbij ‒ en anders nemen we die straks nog even op het terras.

Steeds meer mensen ontdekken de charme van spelen op dit uur van de dag en onder hen bevinden zich opvallend veel jongeren. Ja, de gemiddelde leeftijd op golfbanen daalt substantieel naarmate het later op de dag wordt, zo stelde ik de afgelopen weken meermaals vast. Op sommige banen wemelt het na zessen van de midtwintigers. En onlangs zei ik tegen mijn speelpartner dat ik ook nog nooit zoveel jonge vrouwen op de golfbaan had gezien als op dat tijdstip.

Op zich logisch. Als je midden in het spitsuur van het leven zit, is het woekeren met de tijd en schiet golf er vaak bij in. Dan zijn de dagen waarop het zo lang licht is ideaal om vaker te kunnen spelen dan alleen in het weekend.

Je zou het al die mensen die overdag moeilijk tijd kunnen vrijmaken voor een rondje golf gunnen dat ze nog veel langer ’s avonds kunnen spelen. Maar, ook al kun je je dat op dit moment nauwelijks voorstellen, zo aan het begin van de zomer, aan alles komt een eind. Helaas.

Ikzelf weet nu al dat ik over een kleine twee maanden weer zal verzuchten dat ik het vaker had moeten doen, een rondje zomeravondgolf. En net als elk jaar zal ik dan balen en beterschap beloven voor volgend jaar. Want echt, er is weinig mooiers dan een rondje golf op een prachtige zomeravond. Dus grijp die kans nu het nog kan.

Het nieuwste nummer van Golfers Magazine ligt er ook nog wel al je thuiskomt.

Columns
  • Adobe Stock