Opleggen op een par-3 van 75 meter?

De spelers krijgen deze week in het U.S. Open een par-3 van 256 meter voor hun kiezen, maar Rickie Fowler maakt zich meer zorgen om het kleine broertje van 75 meter. Hij overweegt zelfs om op te leggen.

Opleggen op een par-3 van 75 meter?

Fowler maakte dit game plan kenbaar tegen John Wood van NBC Sport. 'Als de vlag op vijftien voorop staat, denk ik dat ik de green opzettelijk kort ga missen. Je hebt dan maar een slag van zo'n 75 meter, maar als je te lang bent heb je grote kans op een geplugde ligging in de bunker. Dat is vele malen moeilijker dan een up and down maken van voor de green.'

De vijftiende van de Los Angeles Country Club kan bij een vlag voorop de kortste par-3 in de geschiedenis van de Majors worden, maar de lange, als een boomerang gevormde green wordt aan alle kanten beschermd door bunkers. Normaal gesproken hebben tourpro's geen problemen uit het zand, maar met een dermate korte slag is de kans op een geplugde ligging groot, wat het lastig maakt om de bal te controleren. Er is dus zeker iets te zeggen voor de tactiek van Fowler.

De 34-jarige Amerikaan, die vijf keer won op de PGA Tour, heeft zichzelf na een schier eindeloze vormcrisis weer de top vijftig van de wereld in gespeeld. Zijn laatste optreden in het U.S. Open was in 2020, dus er zal hem veel aan gelegen zijn om deze week goed te presteren.

Tour
  • Pro Shots