Callaway Big Bertha

Met een nieuwe Big Bertha-familie en een speciale Big Bertha Reva-lijn voor vrouwen biedt Callaway amateurgolfers dit seizoen volop hulp.

Callaway Big Bertha

Big Bertha is een iconische naam in de golfgeschiedenis, en met de jaren is deze lijn van Callaway steeds iets meer opgeschoven naar de game improvement-hoek. Ofwel: wil je extra vergevingsgezindheid en een hogere balvlucht, dan horen deze clubs op je testlijst.

De Big Bertha-driver heeft niet alleen een extreem laag zwaartepunt om een hogere balvlucht te stimuleren, maar ook extra gewicht in de hiel die moet helpen om een draw te slaan. Twee gebieden waar de gemiddelde clubgolfer meestal alle hulp kan gebruiken.

Het nieuwe XL-clubblad heeft – dankzij de hulp van een AI-computer – een grotere sweetspot gekregen, wat helpt om balsnelheid en spin over een groter deel van het clubblad op peil te houden. Het gevolg: consistentere resultaten, ook bij matig balcontact.

Het platte, uitgerekte clubhoofd geeft veel vertrouwen, en door de kroon van koolstofvezel en de lichtgewicht componenten swingt de Big Bertha makkelijk. Elk stukje snelheid is meegenomen.

Ook de oversizes fairwaywoods en hybrides bieden maximale vergevingsgezindheid en een hoge balvlucht. De shaft is net wat korter dan normaal om de controle te vergroten, en elk model heeft een specifiek ontworpen clubblad om de balvlucht te optimaliseren. Iets meer offset helpt om een slice tegen te gaan.

Bij de ijzers wordt gebruik gemaakt van gewichten van wolfraam om de balvlucht en stabiliteit te optimaliseren. Ook hier zit het meeste gewicht laag en aan de zijkanten, wat resulteert in een hoge balvlucht bij de lange ijzers en meer controle bij de scorende ijzers.

Een robuust clubhoofd met een dikke toplijn, brede zool en forse offset biedt vertrouwen en maximale hulp. Een nieuwe 'black smoke' finish geeft de ijzers toch een premium uiterlijk.

De Big Bertha-Reva lijn (boven) is speciaal ontworpen voor vrouwen. De clubs hebben meer loft en minder swinggewicht (mede door een lichtere shaft), waardoor het makkelijker wordt om de bal de lucht in te krijgen.

Verder worden dezelfde technologieën gebruikt om maximale vergevingsgezindheid en afstand te genereren.

Prijzen: € 579 (driver), € 349 (fairwaywood), € 299 (hybride), € 1399 (7 ijzers staal), € 1499 (7 ijzers graphite)