Larrazábal neemt het stokje over

Overnight leader Campillo ging op moving day letterlijk nat met twee triples op de waterrijke par-3's. Larrazábal begint de slotdag als leider, maar het hele veld is in elkaar geschoven. Joost Luiten had zijn dag niet.

Larrazábal neemt het stokje over

Op de tee van hole acht stond Jorge Campillo vijf slagen voor en leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar de Spanjaard had maar liefst zes slagen nodig om de waterrijke par-3 te voltooien en deed daarmee de deur wagenwijd open voor de rest van het veld.

Rasmus Højgaard (67), Pablo Larrazábal (67) en Adrian Otaegui (69) deden wat ze moesten doen en vonden aansluiting.

Campillo leek zich na de turn in eerste instantie knap terug te knokken met twee birdies, maar tegen het eind van zijn ronde sloeg de ervaren Spanjaard een aantal heel slechte ijzers, die resulteerden in twee bogeys en wederom een triple bogey op een par-3. Met een 76 (+3) zakte hij weg tot buiten de top tien.

De slotdag van het 103de KLM Open belooft een spannende te worden.

Dankzij een foutloze ronde met vijf birdies ziet Larrazábal zijn naam op -10 bovenaan het leaderboard staan, maar de concurrentie loert. Højgaard en Otagui volgen op een slag (-9), en ook Meronk, Green, Clements en Hillier zijn op -8 nog volop in de race. Zelfs de groep op -7 heeft nog een kans als iemand het flink op het zijn heupen krijgt.

Leaderboard

Een Nederlandse overwinning lijkt onwaarschijnlijk. De achterstand van Joost Luiten en Rowin Caron (-5) is met vijf slagen misschien nog te overzien, maar er zitten maar liefst veertien spelers tussen hen en de leider. De kans dat die allemaal verzaken is klein.

Luiten was vandaag prima van tee tot green, maar de putter wilde niet luisteren. Er viel geen enkele putt. Alleen op hole vijftien, nadat hij de bal op een kleine meter had geslagen, konden de handen een keer de lucht in. Eén birdie, één bogey en een 72 voor een totaal van -5, waarmee de Bleiswijker morgen op de 15de plaats begint.

'Ik heb vandaag niets geholed. Ik leek wel blind op de greens en dan wordt het lastig om hier te scoren', aldus de teleurgestelde Luiten. 'De putter luisterde niet, maar ik sloeg mijn ijzers ook niet dichtbij genoeg. Het was het gewoon allemaal net niet. Ik had het gevoel niet, helaas.'

Met een birdie op de slothole wist Rowin Caron zijn ronde op de valreep onder par te trekken (vijf birdies, vier parren). De 71 bracht hem op een totaal van -5, waarmee hij zich dus naast Luiten op de 15de plaats meldde.

'Ik heb er net als gisteren weer het maximale uit gehaald', reageerde hij direct na zijn ronde tevreden. 'Ik sla de bal zeker niet geweldig, maar heb weer hard gevochten en een prima score binnengebracht.'

Op amateur Lars van der Vicht na konden de Nederlanders op moving day geen potten breken.


Tour
  • Golfsupport