Moeizame dag landgenoten

Moving day is vooralsnog niet de dag van de Nederlanders. Tot nu toe wist alleen amateur Lars van der Vight onder par te scoren en winst te boeken op het leaderboard.

Moeizame dag landgenoten

Er wordt redelijk gescoord op dag drie van het KLM Open, wat betekent dat je met een ronde level par zakt op het leaderboard. Dat liet Van der Vight zich niet gebeuren. De amateur begon moving day met een bogey, maar bereikte de turn keurig in level par.

Op weg naar het clubhuis won hij slagen op tien, elf en zeventien, en hoefde hij slechts één slag in te leveren, wat resulteerde in een solide 70 (-2). Daarmee stijgt de 20-jarige vooralsnog zo'n tien slagen, en staat hij op -2 op het randje van de top veertig.

'Ik heb al twee mooie dagen achter de rug en vandaag was wéér top', aldus Van de Vight, die eind volgend jaar pro wil worden. 'Dit is een mooie bevestiging dat ik het niveau aan kan. 'Wat ik morgen ga doen? Precies hetzelfde als vandaag.' Dat belooft wat.

Leaderboard

Lars van Meijel en Daan Huizing moesten genoegen nemen met een level par 72, wat ze sowieso een tiental plaatsen zal kosten.

'Ik begon goed van tee tot green, maar de putts wilden niet vallen', aldus Huizing. 'Op hole negen en tien had ik wel twee lange putts, maar vervolgens loop ik op veertien tegen een double bogey aan. Dat is deze week en beetje het verhaal: ik begin goed en dan stokt het. De swing wordt minder en als je hier de fairway mist, kost dat slagen.'

Johannes Veerman, die gisteren de cut on the number haalde kwam niet verder dan een 75 (+3) en zakte weg naar de staart van het veld, waar ook Vince van Veen (77) te vinden is.

Joost Luiten en Rowin Caron zijn nog in de baan en zijn net door de turn heen. Met een eerste negen boven par (+1) zullen zij de tweede negen op meer hopen. Het plan is ongewijzigd: geduldig blijven en hopen dat er wat putts gaan vallen.

Tour
  • Golfsupport