Winst voor Van der Weele

Mede dankzij een indrukwekkende eerste negen op de slotdag van het Alps de las Castillas legde de Nederlander beslag op de titel in de wedstrijd van de Alps Tour. Met -22 bleef hij iedereen ruim voor.

kiet van der weele

De afgelopen najaar professional geworden Van der Weele stond er na twee dagen goed voor. Na een 65 en een 64 stond hij met -15 bovenaan het leaderboard, al moest hij die plek delen met de Spanjaard Borja Martin.

De Spanjaard moest in de laatste groep met lede ogen aanzien dat Van der Weele vastbesloten was om zijn eerste zege als professional in de wacht te slepen. De 22-jarige Gelderlander schoot uit de startblokken en nam met birdies van hole drie tot en met negen direct een onoverbrugbare voorsprong. Dat de birdies na de turn spaarzamer waren deed er niet meer toe. Met een eindtotaal van -22 kwam niemand meer in de buurt om de eerste zege uit zijn handen te slaan.

'Het ging vandaag heel goed. De zeven birdies op de front nine hielpen enorm om de ronde aan de gang te krijgen. De birdies die ik maakte waren niet heel moeilijk maar zetten me wel in de juiste stemming en zorgden ervoor dat ik vrijuit kon spelen. Sinds ik pro ben geworden heb ik nog niet veel toernooien kunnen spelen maar dat ik zo vroeg al weet te winnen voelt heel goed en daar zal ik later vast en zeker van profiteren', liet hij na afloop opgetogen weten aan de media-afdeling van de Alps Tour.

Door zijn zege stijgt Van der Weele na drie toernooien naar de tweede plaats op de Order of Merit, op de voet gevolgd door Davey Porsius die dankzij de vijftiende plaats deze week vierde staat op de jaarranglijst terwijl ook Lars Keunen (8e) er goed voor staat.

DP World Tour

In Japan is de kans op Nederlands succes na de derde ronde van het ISPS Handa Championship definitief verkeken. Zowel Joost Luiten als Wil Besseling kwam op moving day niet verder dan een 72 en met die twee boven par leverden ze allebei in op het leaderboard. Luiten staat met nog een ronde te spelen op de gedeeld 65ste plaats, Besseling met -5 gedeeld 35ste in de door Aaron Cockerill met -13 aangevoerde wedstrijd.

Darius van Driel en Johannes Veerman misten na twee dagen de cut en kwamen vandaag al niet meer in actie.

Tour
  • Alps Tour Golf/ Federico Capretti