Leraren van de toekomst?

Bij de jaarlijkse skillsweek van het CIOS waren 32 leerlingen van de sportopleiding te vinden op Golfbaan Tespelduyn voor een, voor velen, eerste kennismaking met de sport. 'We hopen ze blijvend te enthousiasmeren'.

cios

De beroemde sportopleiding CIOS mag dan tegenwoordig officieel het Nova College heten, voor velen zal de naam CIOS veel bekender in de oren klinken. Wat niet is veranderd aan het sportopleidingsinstituut is dat de leerlingen eigenlijk zonder uitzondering gek zijn van sport en tijdens hun opleiding kennismaken met allerlei sporten, onder meer tijdens de Skills Week, zo legt docent René Bouma uit op de baan van Tespelduyn.

'De leerlingen vliegen deze week allemaal uit naar allerlei locaties en sporten om daar kennis te maken met een voor hen nieuwe tak van sport of om zich verder te verdiepen in die sport. Zo zijn er deze week leerlingen die aan het skiën zijn, er wordt gezeild, getafeltennist en zo kan ik nog wel even doorgaan. En dus gegolft', zegt hij er ten overvloede bij terwijl de leerlingen net onder begeleiding van de pro's op weg gaan naar driving range, puttingreen of oefenhole.

'We hadden makkelijk het dubbele aantal leerlingen kunnen plaatsen, maar er was helaas niet meer plek. Het enthousiasme is groot en het is een goed teken dat golf ook bij deze doelgroep kennelijk zo in trek is. Het past bij het onze opleiding om sport zo breed mogelijk aan te bieden. Niet alleen om de leerlingen een sport aan te geven die ze misschien wel de rest van hun leven willen beoefenen, maar misschien ook wel om na het CIOS door te stromen naar de PGA-opleiding om straks een van de nieuwe teaching-pro's van het land te worden.'