Getest: Odyssey Tri-Hot 5K

Het blijft toch lastig kiezen. Het prachtige klassieke design van een blade putter of de vergevingsgezinde stabiliteit van een mallet putter. Odyssey maakt een eind aan dit dilemma met de Tri-Hot 5K-blades.

Getest: Odyssey Tri-Hot 5K

Odyssey zegt: De vijf putters in deze lijn hebben klassieke blade designs, maar door het gebruik van meerdere materialen zijn ze beduidend stabieler en vergevingsgezinder dan hun 'soortgenoten.

Het 360 gram wegende clubhoofd heeft een hosel en clubblad van staal, een achterkant (flange) van aluminium en (verwisselbare) zoolgewichten van wolfraam in de hiel en teen. De plaatsing van het meeste gewicht aan de zijkanten resulteert in een traagheidsmoment (MOI) van boven de 5.000. Dat is extreem stabiel voor een blade, en zorgt ervoor dat het clubblad minder snel open- of dichtdraait als je de bal naast de sweetspot raakt.

De putters zijn uitgerust met de beroemde White Hot-insert, die een zacht gevoel en geluid combineert met volop feedback.

Het laatste stukje van de puzzel is de rode Stroke Lab-shaft, die voor het grootste deel van graphite is gemaakt, maar een stalen tip heeft. De nieuwe generatie is lichter, stijver en stabieler, wat moet helpen bij een beter tempo en een nog consistentere putting stroke.

Met een los verkrijgbare kit met zoolgewichten van aluminium, staal en wolfraam, kun je het swinggewicht van de putter aanpassen.’

Prijs: € 399

Door het gebruik van meerdere materialen is de Tri-Hot 5K zeer stabiel voor een blade.

Golfers magazine zegt: Als het eruitziet als een blade en voelt als een blade, dan is het een eh… vermomde mallet? Met zijn MOI van boven de 5.000 doet de Tri-Hot 5K qua stabiliteit niet onder voor putters die twee, drie keer groter zijn. Dat helpt, want vergis je niet: we missen ook met putten vaker de sweetspot dan je denkt.

Ander voordeel van de gewichtsverdeling (aan de zijkanten en voorin) is dat de bal snel gaat rollen en je meer controle hebt over de afstand. Hierbij speelt ook de geweldige Stroke Lab-shaft een rol. Hij is tientallen grammen lichter dan een stalen shaft, wat ons meer controle over het clubhoofd geeft. En omdat het een counterbalanced shaft betreft (met extra gewicht bij de grip als contragewicht voor het clubhoofd) voelt hij zeer stabiel en bevordert hij een gelijkmatig tempo.

De nieuwe pistol grip ligt heerlijk in de hand en sluit daarmee naadloos aan op deze combinatie van gevoel en controle.

We waren even bang dat de White Hot-insert te zacht zou zijn voor de cover van moderne premium ballen (beide zijn gemaakt van urethaan), maar dat valt alles mee: zelfs bij korte putts blijft het gevoel solide en wordt het nergens 'sponzig'.

Als je houdt van klassieke designs maar op de greens wel wat hulp kunt gebruiken, hoort de 5K zeker op je testlijst.