De vijf meest succesvolle spelers van The Masters

Iedere topgolfer wil niets liever dan het groene jasje winnen. Zeventien spelers deden dat zelfs vaker dan een keer.

tiger woods

Maar liefst negen spelers mogen zichzelf tweevoudig Masterskampioen noemen. Seve (1980, 1983), Bernhard Langer (1985, 1983) en – het meest recent – Bubba Watson zijn er daar drie van en alleen de laatste heeft kans zich nog naar de volgende – en nog selectere – groep te spelen.

Vier mannen stonden ooit, niet één, niet twee, maar zelfs drie keer in de schijnwerpers na afloop van The Masters. Jimmy Demaret en Sam Snead deden dat in de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw, Gary Player smeerde zijn drie zeges uit over de jaren zestig en zeventig, Nick Faldo over de jaren tachtig en negentig, terwijl de laatste man die drie keer het groene jasje op mocht halen dat deed in 2004, 2006 en 2010.

Of Phil Mickelson, want over hem gaat het, nog serieus kans heeft om zich bij Arnold Palmer (1958, 1960, 1962 en 1964) te voegen als viervoudig winnaar is zeer de vraag.

Dat laatste kan ook gezegd worden over Tiger Woods. Nadat hij in 1997 zijn eerste Masters won, en er daar in 2001, 2002 en 2005 nog drie titels aan toevoegde leek niets hem in de weg te staan om Jack Nicklaus op zijn minst te evenaren. Tussen zijn vierde en zijn verrassende vijfde zege in 2019 zaten echter veertien jaar en talloze blessures. Hij zal volgende week zeker een poging doen gelijk te komen met recordhouder Nicklaus die met zijn zes zeges de meest succesvolle spelers aller tijden is op Augusta National, maar zijn kansen zijn niet groot.

Aan de andere kant: zeiden we dat niet ook in 2019?

Meervoudige Masterskampioenen

6 - Jack Nicklaus

5 - Tiger Woods

4 - Arnold Palmer

3 - Jimmy Demaret, Sam Snead, Gary Player, Nick Faldo, Phil Mickelson

2 - Horton Smith, Byron Nelson, Ben Hogan, Tom Watson, Seve Ballesteros, Bernhard Langer, Ben Crenshaw, José Maria Olazábal, Bubba Watson

World
  • Golffile