Nummer 1 en 3 nog in de race

Van de 64 spelers die woensdag aan het WGC Dell Matchplay begonnen zijn er nog vier over. Onder hen Scottie Scheffler en Rory McIlroy. De nummer 1 en 3 van de wereld kunnen elkaar pas in de finale treffen.

rory mcilroy

Het is lastig om te zeggen wie favoriet is voor de overwinning in de laatste editie van het World Golf Championship in Texas, daarvoor zijn de marges te klein en het spel vooral te goed.

Hoewel het matchplay is en het kwartje zo de andere kant op kan vallen lijken de namen voor de finalisten wel al ingevuld te kunnen worden, os Sam Burns en Cam Young moeten met een behoorlijk stunt uitpakken in de halve finale want de twee hoger geplaatste spelers lijken in topvorm.

Titelverdediger Scheffler ging in zijn partij tegen Jason Day nog moeizaam van start maar draaide de partij tegen Jason Day - die even medische hulp nodig had - bijtijds om voor een 2&1 zege. Rory McIlroy had het moeilijker tegen de nummer 6 van de plaatsingslijst, maar na een putt van een meter of drie op de slothole moest ook Xander Schauffele het hoofd buigen voor de Noord-Ier die op zaterdag, was er strokeplay gespeeld, tekende voor een 62 en een 64.

Bij de bookmakers hebben Cameron Young (1 up tegen Kitayama) en Sam Burns (3&2 tegen Mackenzie Hughes) geen schijn van kans maar het is en blijft matchplay: voor je het weet wordt de finale niet gespeeld door de twee absolute toppers in het veld, maar gaan er twee 'kleinere' spelers met de finaleplaatsen vandoor.

Tour
  • ProShots