Van Dam laat topnotering glippen

In het rijk gedoteerde Aramco Team Series stond de Nederlandse nummer 1 na twee dagen in kansrijke positie om te winnen, maar een slechte slotronde wierp haar ver terug.

anne van dam

Hoofdschuddend haalde Van Dam de bal op de laatste hole uit de cup na afloop van het toernooi van de Ladies European Tour. Hoofdschuddend omdat de dag niet gebracht had wat ze er van hoopte. Hoofdschuddend ongetwijfeld ook omdat ze wist dat ze een uitstekende kans op een nieuwe overwinning door haar vingers had laten glippen.

Twee slagen bedroeg de achterstand op de kop van het veld slechts bij het ingaan van de laatste ronde, -5 om -7, en de kansen op een topnotering, een overwinning zelfs, was dan ook zeer groot. Bij het opmaken van de rekening echter stond Van Dam op level par, terwijl de Franse winnaar met -15 achter haar naam het ereschavot betrad.

Het enorme verschil kwam niet alleen door de indrukwekkende 64 van Pauline Roussin, de Francaise raffelde de tweede negen af in dertig slagen, maar lag zeker ook aan het spel dat Van Dam mee nam naar Laguna National.

Al op de eerste hole zette ze de toon voor de dag door een bogey te moeten noteren, en hoewel ze de turn in level par bereikte door een birdie op de par-5 zevende, zag ze de kop van het veld snel van haar weglopen. Zeker toen ze op de back-nine drie bogeys en een triple bogey op haar kaart moest zetten waardoor ze het clubhuis, mede nog dankzij één birdie, met 41 slagen op de back-nine en een 77 in totaal bereikte en ze zodoende genoegen moest nemen met een gedeeld 23ste plaats.

Lauren Holmey eindigde op de 55ste plaats met een totaal van +10 na drie rondes halverwege de zeventig.

Tour
  • Mark Runnacles/LET