Gedoe in Dubai

Overvloedige regenval zit de Hero Dubai Desert Classic al twee dagen dwars. Het gevolg: een rommelig leaderboard en een finish op maandag. Met, zoals het er naar uitziet, een hoofdrol voor de mannen van LIV en de wereldtop.

rory mcilroy

Natuurlijk was er ook vooraf al 'gedoe' in Dubai. Het incident waarbij Patrick Reed een tee naar Rory McIlroy gooide nadat deze weigerde de Amerikaan gedag te zeggen hield de gemoederen flink bezig. Hoewel de nummer 1 van de wereld het een storm in een glas water noemde, zette het de verhouding wel direct op scherp nu voor het eerst in tijden de beste spelers van de DP World Tour en gekende namen van LIV in dezelfde wedstrijd hun opwachting maken.

De onrust buiten de baan bleek de opmaat voor twee onrustige eerste toernooidagen, ook al kon niemand anders dan de weergoden daar wat aan doen. Nadat het spel op de eerste dag zo'n zes uur stil had gelegen nadat er immens veel water op de baan was gevallen, gooide regen op de tweede speeldag het schema opnieuw in de war, al was het oponthoud nu met twee uur nog te overzien. Al waren de in totaal acht verloren speeluren ruimschoots voldoende om het speelschema, en daarmee het leaderboard, overhoop te gooien en onoverzichtelijk te maken.

Op de eerste speeldag kwam voor Nederland alleen Wil Besseling in de baan (+2), de laat startende andere landgenoten sloegen pas op vrijdag voor het eerst een bal in wedstrijdverband. Zo kwamen Joost Luiten (-2) en Daan Huizing (-3), samen spelend in een van de laatste groepen, pas vrijdag na het middaguur voor het eerst in actie en weten ze, door een late start, nu al dat ze hun tweede ronde ook zaterdag niet zullen kunnen voltooien, terwijl Darius van Driel, die ook laat aan zijn toernooi begon, met level par al begonnen is aan de tweede ronde.

De leiding in de wedstrijd is, voor wat het waard is met zoveel spelers die nog niet begonnen zijn aan de tweede ronde, in handen van Richard Bland, die al drie holes op weg is in de tweede ronde, op de voet gevolgd door Angel Hidalgo en Ian Poulter, beiden op -7

Niet ver daarachter staan de twee grote kemphanen van deze week, Rory McIlroy en Patrick Reed, op dezelfde score (-6) met nog een volledige tweede ronde voor de boeg. Er kan nog veel gebeuren op weg naar de derde omloop, maar het vooruitzicht van een showdown tussen de twee haantjes liet weinigen onberoerd.

Of het nu in een derde ronde op zondag, of een slotdag op maandag is.

Tour
  • Golfsupport