Banen NL: Golfcentrum Hoge Dijk

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Zomerse duik(deel 3).

hoge dijk

Het geluid van een in het water plonzende bal is niet iets waar je als golfer op zit te wachten. Toch kan een plons op een mooie zomerdag aantrekkelijk zijn. Niet voor je bal, maar voor jezelf, om na de ronde even lekker af te koelen. Vijf banen met een zwemgelegenheid in de buurt voor een heerlijk frisse duik.

GOLFCENTRUM HOGE DIJK

PRAKTISCH

18 holes - par 71

Geel: 5720 meter

Rood: 4870 meter

Greenfee: week € 55, weekend € 61

Abcouderstraatweg 46

1105 AA Amsterdam

(0294) 28 12 41

www.dehogedijk.nl

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

We hebben hier al vaak gespeeld. Dit jaar is het onze homecourse, na enkele jaren rond te hebben gezworven op verschillende banen rond Amsterdam. De eerste en de tweede negen zijn volledig anders qua lay-out. De eerste negen holes zijn open, de tweede negen is meer een parkbaan. Enige minpunt: de baan is druk met veel drie- en vierballen, waarbij het lijkt alsof de gezamenlijke handicap vaak ver boven de 100 uitkomt. En als er dan ook geen ready golf wordt gespeeld, duurt het allemaal wel erg lang.

Geschreven door: jennetermeer, Handicap: 9,9

Het was de eerste keer dat we de champions course van De Hoge Dijk liepen. We vonden de baan veel mooier dan gedacht. Wel jammer dat de rough vaak echt te hoog is, en langs de waterkant mag het onderhoud ook beter. De greens vonden we erg wisselend. Vaak wel snel, maar ook vaak met hobbels erin. We komen wel een keer terug.

Geschreven door: Marga15, Handicap: 26,9

Golfers Magazine zegt:

Op de golfbaan is het niet te zien, maar als je de weg oversteekt, sta je binnen een minuut aan de rand van een heerlijk zwemmeertje dat, net als de even verderop gelegen Oudekerkerplas, ’s zomers druk bezocht wordt door inwoners van Amsterdam. Het kan bijna niet anders of er liggen ook regelmatig golfers tussen de badgasten na een lange dag op De Hoge Dijk. Of het nu is na een ronde op de drukbezochte baan, na een uitgebreide oefensessie op het steeds beter wordende oefencentrum, of – en dat is helemaal nieuw – na een bezoek aan de golflounge met zijn unieke concept.

Clubs & amateurs
  • Leading Courses