Eerste editie Hero Cup voor Continentaal Europa

Adrian Meronk maakte de winnende putt, waarmee Continentaal Europa het Verenigd Koninkrijk en Ierland met een 14,5 – 10.5 versloeg.

Eerste editie Hero Cup voor Continentaal Europa

Het momentum wisselde een beetje tijdens de afsluitende singles op de Abu Dhabi Golf Club, maar dat was te verwachten, omdat GB&I zijn 'kanonnen' in de eerste wedstrijden liet aantreden, in een poging om de achterstand van twee punten zo snel mogelijk weg te werken.

Playing captain Francesco Molinari won in een spannende partij zijn single tegen Shane Lowry (3&2), maar de eilanders knokten zich terug dankzij overwinningen van captain Tommy Fleetwood (3&2 tegen Thomas Pieters) en Tyrrell Hatton (5&4 tegen Antoine Rozner).

Europa had in de meeste resterende wedstrijden echter de overhand en zag de overwinning geen moment echt in gevaar komen. Uiteindelijk was het de Pool Adrian Meronk die het continent over de streep hielp door op de slothole met een lange putt het beslissende dertiende punt binnen te halen.

'Ik holede vandaag maar weinig op de greens, wat het extra mooi maakt om de winnende te maken. Het was heel speciaal, met het team om me heen. Als team winnen is zo veel leuker.'

Continentaal Europa won de singles uiteindelijk met 6-4, wat de totaalscore op 14,5 - 10,5 bracht.

'Geweldig, ik kan eindelijk ontspannen', aldus de winnende captain Molinari. De laatste paar uur waren toch wel spannend. Maar het was een geweldige week, en ik ben heel blij voor de jongens. Zoals ik de hele week al zeg: het was heel eenvoudig om dit team te leiden.'

Leaderboard

PGA Tour

Waar de DP World Tour met de Hero Cup wakker wordt uit de korte winterslaap, werd in Hawaii alweer de tweede wedstrijd van 2023 gespeeld. Gekende namen als Jordan Spieth, Tom Kim, Webb Simpson en anderen lieten het en masse afweten in het Sony Open waardoor Si Woo Kim eindelijk (hij bleef in 2022 zonder zege) weer van zich kon doen spreken. Het grote Koreaanse talent ging de laatste ronde in met drie slagen achterstand, maar nam mede dankzij een chip-in op de voorlaatste hole, alsnog de zege over van Hayden Buckley die ondanks een 68 op de laatste dag één slag teveel gebruikte.

Tour
  • DP World Tour