Spannende slotdag Hero Cup aanstaande

Met alleen nog de singles voor de boeg heeft het team van Continentaal Europa een voorsprong van twee punten op het team van GB&I.

migliozzi

De na de fourballs van vrijdag genomen voorsprong werd door de mannen van captain Molinari succesvol verdedigd op de baan van Abu Dhabi GC.

Waar in de ochtendsessie de punten nog gelijk werden verdeeld - beide team wonnen twee partijen en speelden er één gelijk - nam Continentaal Europa in de middag een klein beetje afstand van het team van captain Lowry.

Molinari en Hojgaard beten het spits af door Ferguson en Mansell met 2&1 terug te wijzen, en hoewel de twee daaropvolgende partijen met dezelfde score naar GB&I gingen, was het toch CE dat aan het langsye eind trok door zeges van Straka en Detry tegen het duo Hatton/Lowry en Perez/Migliozzi tegen Power en MacIntyre

De nieuwe driedaagse wedstrijd heeft op zichzelf niet veel om het lijf, en de sfeer in Abu Dhabi onderstreept dat nog eens, maar voor Ryder Cup captain Luke Donald is het goed om te zien dat de spelers aan beide kanten van de Noordzee er op gebrand zijn een goed resultaat neer te zetten.

'Sommige matches hadden net zo goed de andere kant op kunnen vallen. We staan nu misschien twee punten achter, maar we hebben alle singles nog om dat verschil goed te maken', aldus Tommy Fleetwood die zijn beide partijen op zaterdag in winst omzette.

Molinari dacht daar vanzelfsprekend heel anders over: 'Als we de sessie morgen winner is er niets aan de hand, zo simpel is het. We moeten gewoon onze voet op het gas houden.'

De Italiaan mag zondag wat dat betreft zelf het goede voorbeeld geven: in de eerste match mag hij direct aan de bak tegen collega-captain Shane Lowry, terwijl ook verderop in het schema enkele mooie partijen verwacht mogen worden met onder meer Fleetwood tegen Pieters, Power tegen Hojgaard, Wallace tegen Detry, terwijl in de laatste partij Mansell en Migliozzi aantreden,

Tour
  • DP World Tour / Getty Images