Wildcards voor Rozner en Mansell

De captain van het Europese Ryder Cup-team, Luke Donald, heeft Antoine Rozner en Richard Mansell geselecteerd als de laatste mannen voor de in januari te spelen Hero Cup.

Rozner en Mansell

Dit duel wordt van 13 – 15 januari in Abu Dhabi gespeeld tussen teams van Groot-Brittannië & Ierland en het continent. Er waren voor beide equipes al negen namen bekend.

De Fransman Rozner sluit zich straks aan bij Francesco Molinari en zijn continentale teamgenoten nadat hij op Mauritius zijn derde zege op de DP World Tour had behaald.

Richard Mansell is een grotere verrassing en misschien wel een bewijs dat Europa niet al te veel goede spelers heeft.
De 27-jarige Engelsman had begin 2022 een lage ranking. Maar hij eindigde als 44ste op de jaarranglijst – ondanks een beperkte hoeveelheid starts. Mansell scoorde twee derde plaatsen en ook nog eens vier andere top-10 finishes.

Luke Donald: ‘Met minder dan een maand te gaan tot de Hero Cup, ben ik blij dat Antoine en Richard tot hun respectievelijke teams gaan behoren.’
‘We hebben een fantastische mix van Major-kampioenen en Ryder Cup-spelers, naast degenen die hopen in september 2023 in Rome hun debuut te gaan maken. De Hero Cup zal mij een uitstekende kans bieden om te zien hoe deze spelers zich in een teamwedstrijd aanpassen en hoe ze reageren.’

De match (foursomes, fourballs en singles) wordt alle dagen rechtstreeks uitgezonden door Ziggo Sport Golf.

Continent
Francesco MOLINARI (playing captain)
Thomas DETRY
Rasmus HØJGAARD
Adrian MERONK
Guido MIGLIOZZI
Alex NOREN
Victor PEREZ
Thomas PIETERS
Antoine ROZNER

Groot-Brittannië & Ierland
Tommy FLEETWOOD (playing captain)
Ewen FERGUSON
Tyrrell HATTON
Shane LOWRY
Robert MACINTYRE
Richard MANSELL
Seamus POWER
Callum SHINKWIN
Jordan SMITH
Matt WALLACE

Tour
  • DP World Tour / Getty Images