Huizing dankzij superslot naar top-10

De zege in Denemarken ging naar good old Wilson, maar ook Daan Huizing kreeg de handen van het publiek op elkaar dankzij een fraaie laatste ronde.

daan huizing

De voorbije weken liet Daan Huizing regelmatig horen dat het met zijn spel de goede kant op gaat en dat hij lekker in zijn vel zit. De vier op rij gehaalde cuts dienden daarbij als ondersteunend bewijs, al zat er in augustus geen topnotering in.

Ook in Denemarken leek die er niet in te zitten. Met twee degelijk rondes in 68 slagen plaatste hij zich weliswaar eenvoudig voor het weekend, de 70 van zaterdag leek een streep te halen door een mogelijke topnotering.

Leek, want dat was duidelijk buiten de laatste ronde gerekend waarin de 31-jarige Nederlander het gas diep intrapte waarmee hij van een plek in de middenmoot steeg naar de top-10, alweer zijn tweede top-10 van deze zomer.

'Ik had echt het gevoel dat deze score er een keer aan zat te komen, al was het vandaag misschien niet de dag waarop je het verwacht: de weersomstandigheden waren lastig maar misschien was ik juist daardoor net even scherper. Op zo'n dag vallen er ook wat putts die eigenlijk niet normaal zijn, maar aan de andere kant; als je ze goed raakt hebben ze een kans', glom Huizing na afloop van zijn ronde terecht. 'Ik hoopte vandaag nog wat plaatsen te winnen, het is mooi dat dat gelukt is.'

De zege ging in Denemarken naar Oliver Wilson die daar nog blijer mee zal zijn geweest dan Huizing met zijn topnotering. De eerste en enige overwinning van de routinier boekte hij alweer acht jaar geleden, en de tijd die sindsdien verstreek worstelde hij vaak opzichtig met zijn spel. En hoewel hij in Denemarken bezig was aan een goede week leek de overwinning net te hoog gegrepen na de goede 66 van Ewen Ferguson.

De Schot had daarbij echter buiten de putter van Wilson gerekend. Tot tweemaal toe holede de Engelsman een monsterlijk lange putt en het was de putt van ruim twintig meter op zeventien die hem aan de leiding bracht en hield.

'Mijn spel gaat de laatste tijd de goede kant op, ik heb dit jaar veel goede dingen bij mezelf gezien al lukte het nog niet om het allemaal samen te laten komen', zei een door emoties overmande Wilson direct na afloop voor de camera. 'Het voelt zó goed om het nu binnen te kunnen brengen.'

Challenge Tour

In Belgie bleek de top-10 net te hoog gegrepen voor een van de overgebleven Nederlanders in het veld van de B-NL Challenge Trophy. Zowel Davey Porsius (T19) als Vince van Veen (T30) begonnen de slotronde met goede kansen op een plek bij de beste tien, maar beiden tekenden op de laatste dag voor de slechtste ronde van het toernooi (beiden maakten een 73) en moesten daardoor terrein inleveren. Dat gold ook voor Koen Kouwenaar na een ronde in 74 slagen terwijl Kiet van der Weele zijn profdebuut besloot met een ronde level par maar daarmee niet meer weg kon komen uit de onderste regionen van het leaderboard maar wél zijn eerste zelfverdiende euro's in ontvangst mocht nemen.

De zege ging op Hulencourt naar Alexander Knappe. De Duitser bleef met een totaal van twintig onder par de Zweed Mikael Lindberg nipt voor en boekte daarmee zijn tweede zege van het seizoen en nam daardoor de eerste plaats op de jaarranglijst in handen.

PGA Holland

In eigen land wist Jan-Willem van Hoof beslag te leggen op de Twente Cup, al had de routinier daar wel een play-off van drie holes voor nodig nadat zowel hij als Joep van Arnhem een score van 139 slagen binnen hadden gebeach

Tour
  • Golfsupport