Luiten naar weekend

Het eerste toernooi van de Nederlander na zijn golfbreak duurt in elk geval tot en met zondag. Luiten haalde, net als Veerman en Huizing de cut in het D+D Masters dat door regen is ingekort tot 54 holes.

joost luiten

Ook voor Luiten zelf was het een vraag hoe zijn spel zou zijn bij zijn rentree na ruim twee maanden buiten competitie te hebben gestaan. De trainingen liepen goed, in het hoofd was hij fris, maar competitie is iets heel anders. En hoewel de prijzen niet na 36 holes verdeeld worden, weten zowel Luiten als zijn volgers dat hij in elk geval nog één ronde heeft in Tsjechië. Eén? Ja, want na herhaaldelijk uitstel van de start van de derde ronde, werd in de loop van de zaterdagmiddag besloten dat het spel pas zondag wordt hervat en dat het toernooi teruggebracht wordt tot een wedstrijd over 54 holes.

Na een openingsronde in 71 slagen (mede dankzij een fraaie eagle op de eerste hole) deed hij het op dag twee één slagje beter. Alleen op de par-5 twaalfde leverde hij een slag in maar daar stonden drie slagen winst tegenover: op veertien, twee en zes won hij een slag voor een ronde in twee onder par en een toernooitotaal van drie onder par, ruim voldoende om door te mogen naar het weekend.

In dat weekend treft hij twee landgenoten want ook Daan Huizing (-4) en Johannes Veerman (-6) haalden de cut. Huizing deed dat door voor de tweede opeenvolgende dag te tekenen voor een ronde in -2, terwijl titelverdediger Veerman zijn uitstekende start (-6) geen vervolg kon geven en met level par genoegen moest nemen. Op het leaderboard leverde hij daardoor flink in en om het toernooi opnieuw te winnen moet hij een flinke achterstand zien goed te maken. Gavin Green voert het veld met -14 aan en heeft daarmee een ruime voorsprong op een trio spelers, onder meer Thomas Pieters, die volgen op -11.

In de Aramco Team Series op La Reserva plaatste Anne van Dam zich eenvoudig voor het weekend. In het nog altijd ruim door Jessica Korda aangevoerde toernooi - na een 61 op dag 1 heeft ze een voorsprong van zes slagen op de eerste achtervolger - terwijl de enige Nederlandse in het veld op elf slagen volgt. Met -4 staat ze gedeeld negende in de wedstrijd van de LET. Op de Challenge Tour zien we in het weekend maar een van de drie Nederlanders terug. Voor Lars van Meijel en Robbie van West viel het doek, terwijl Koen Kouwenaar na een ronde level par iets inleverde en zichzelf nu net buiten de top-10 (T12) terugvindt.

Tour
  • golfsupport