Woods meldt zich af voor U.S. Open

Vijftienvoudig Majorwinnaar niet fit genoeg voor deelname derde Major 2022. USGA maakt bekend dat 'Liv-spelers' gewoon mee mogen doen in Boston

tiger woods

Nadat Woods zich geblesseerd terug moest trekken uit het PGA Championship hing de vraag of hij wel zou starten in het U.S. Open al een tijdje boven de markt maar dinsdag maakte de drievoudig winnaar van het toernooi bekend dat hij niet in staat is aan de start te verschijnen.

'Ik heb de USGA op de hoogte gesteld van het feit dat ik niet zal starten in het U.S. Open omdat mijn lichaam meer tijd nodig heeft om klaar te zijn voor Majorgolf', liet Woods via een tweet weten aan zijn volgers en fans.

Woods, die tijdens het PGA Championship nadrukkelijk worstelde met zijn fysiek stelde diezelfde fans echter direct gerust door aan te geven wanneer hij hoopt en verwacht weer in actie te komen: 'Ik verwacht weer fit te zijn om volgende maand te starten in de JP McManus Pro-Am en The Open en verheug me daar ook zeer op.'

Vrijwel op hetzelfde moment dat Woods zijn afwezigheid deelde met de wereld, liet de USGA weten dat de spelers die deze week hun opwachting maken in Engeland bij de eerste wedstrijd van de LIV-series, 'gewoon' welkom zijn in het U.S. Open, al koste het weinig moeite om tussen de regels door te lezen dat dat voor volgend jaar nog lang geen gegeven is.

'Met betrekking tot de spelers die ervoor gekozen hebben deze week in Londen te spelen hebben we onszelf de simpele vraag gesteld of een speler die zich via door ons gestelde criteria heeft geplaatst voor het U.S. Open van 2022, uit het veld moet worden gehaald omdat hij in een ander toernooi meedoet. Onze conclusie was dat dat niet het geval moet zijn', was te lezen in een verklaring van de organisatie.

Hoewel Norman en Co dit vast als een overwinning zullen vieren liet de USGA direct weten dat dit géén signaal van steun voor de 'rebellen' is. 'Met deze beslissing steunen we zeker niet het alternatieve circuit, nog individuen of commentaren. Deze beslissing is zuiver genomen op basis van de kwalificatiecriteria alsmede de vraag of het deelnemen aan een wedstrijd waarvoor ze geen toestemming hebben gekregen van hun hometour ook uitsluiting voor het U.S. Open moet betekenen.

Of het nog niet druk en hectisch genoeg was, werd vrijwel hetzelfde tijdstip ook een persbijeenkomst gehouden in Londen waar onder meer de namen voor het teamevent bekend werden gemaakt, al ging het na afloop vooral over het moment waarop een journalist de mond werd gesnoerd en zelfs even uit de zaal werd verwijderd toen hij een vraag stelde die de organisatie duidelijk niet welgevallig was. De spelers lachten wat ongemakkelijk maar verlieten zonder antwoord te geven schielijk het podium terwijl de reporter te horen kreeg dat hij 'onbeleefd' was...

Tour
  • Golfsupport